WEGENS VERBOUWING WILGENBROEK

Kinderkunstuitleen Spelelier tijdelijk naar museum MuBo

Een selectie van kunstwerken uit de kinderkunstuitleen van openbare basisschool De Spelelier wordt tijdelijk tentoongesteld in Museum Boxtel (MuBo). Van 14 maart tot en met 19 april zijn hier circa dertig werken te bekijken omdat de brede school Wilgenbroek wordt verbouwd.

Opslag van de kinderkunstwerken was volgens alle betrokkenen geen optie en daarom werd MuBo benaderd om de werken tijdens de verbouwing toch aan publiek te kunnen tonen. De kinderen hebben de werken gemaakt in het naschoolse kunstatelier als brede-schoolactiviteit.

Hieraan kunnen kinderen van alle basisscholen in Boxtel deelnemen. Naast schilderijen zijn ook tal van driedimensionale werken in de expositie opgenomen. De tentoongestelde werken zijn verdeeld in verschillende categorieën zoals portretten, landschappen en abstracte werken, waarbij de kinderen zich hebben laten inspireren door beroemde kunstenaars als Van Gogh en Cézanne.

De expositie is te zien op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op Tweede Paasdag. Kinderen hebben gratis toegang, volwassen begeleiders betalen twee euro.