Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

UITVOERINGEN IN BOXTEL EN GESTEL

Cantorij zingt bijzonder paasoratorium in kerk

'De Graankorrel en de Piano'. Dat is het thema van het Paasoratorium dat de Cantorij van de protestantse gemeente in Boxtel zaterdag 28 en zondag 29 maart uitvoert in de protestantse kerken van Sint-Michielsgestel en Boxtel.

In het paasoratorium 'Als de Graankorrel sterft... brengt zij veel vruchten voort' komen verschillende aspecten van de Veertigdagentijd en Pasen op een bijzondere muzikale manier aan de orde. Het oratorium wordt als concert uitgevoerd in de protestantse kerk aan de Schijndelseweg 1 te Sint-Michielsgestel op zaterdag 28 maart om 19.30 uur. Een dag later zingt de Cantorij in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat 18 in Boxtel om 15.30 uur.

De verschillende thema's van het Lijden, de Dood en de Opstanding van Jezus worden gezongen door de Cantorij van de protestantse kerk in Boxtel en begeleid door piano (Louis Joosten) en orgel (Ko Suurmond). Solisten zijn de bariton Dirk Struycken en de sopranen Arien van den Aker en Monique Joosten. Het geheel wordt omlijst door dwarsfluit (Julia van Gulik). De verschillende muziekstukken worden afgewisseld met gesproken teksten van Marijke de Bruijne door Anneke Jepma.

NIEUWE PIANO

De opbrengst van beide concerten worden door de Cantorij gebruikt voor de aanschaf van een akoestische piano. Deze piano zal gebruikt worden tijdens de kerkdiensten, als begeleiding van de Cantorij én voor concerten door musici in de protestantse kerk.

De uitvoering staat onder muzikale leiding van dirigente Monique Joosten. Toegangskaarten voor de uitvoeringen kosten 7,50 euro, jongeren tot 16 jaar betalen vijf euro.