De kartrekkers van Balans: Erica Vos, Frank van der Struijk, Rianne van Esch, Bjorn van de Langenberg, Bram Vos en Kim van de Sande. (Foto: Peter de Koning).
De kartrekkers van Balans: Erica Vos, Frank van der Struijk, Rianne van Esch, Bjorn van de Langenberg, Bram Vos en Kim van de Sande. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SPORTGALA VAN SPORTRAAD OP 27 JUNI


Inwoners gaan stemmen op beste Boxtelse sporters

De Boxtelse Sportraad houdt zaterdag 27 juni de eerste editie van het Sportgala. Tijdens de feestelijke huldiging van alle kampioenen van het seizoen 2014-2015 worden ook de sportman, sportvrouw, sportploeg, sportjunior, sportvrijwilliger en coach van het jaar bekendgemaakt.

Voorzitter Eric Peeters van de Boxtelse Sportraad ontvouwde onlangs de plannen die hij met de andere leden van het adviesorgaan wil realiseren om sport nog meer in de schijnwerpers te zetten in Boxtel.

In plaats van de Dag der Kampioenen, die steevast in december werd gehouden, is nu gekozen voor een Sportgala waar alle toppers in het zonnetje worden gezet. Bewust is voor een datum in juni gekozen, zodat alle kampioenen van het seizoen mee kunnen dingen naar de titels.

Inwoners van de gemeente Boxtel kunnen vanaf heden namen van kampioenen voordragen die kans zouden moeten maken op de titel sportman, sportvrouw, sportteam, sportjunior (jongen en meisje), sportvrijwilliger en coach van het jaar.

De Boxtelse Sportraad gaat vervolgens drie kandidaten nomineren en aan het publiek voorstellen. ,,Alle inwoners kunnen vervolgens via Facebook of via e-mail gaan stemmen op hun favoriete kandidaat", aldus Peeters.

Volgens de voorzitter van de Boxtelse Sportraad maakt een driekoppige jury de definitieve keuze waarbij de voorzitter van de jury altijd de beslissende stem heeft. ,,Dat kan nodig zijn als de drie juryleden elk hun stem geven aan een andere genomineerde en de stemmen dus staken", legt Peeters uit.

Tijdens het Sportgala zullen tevens alle kampioenen gehuldigd worden. Meer weten over het Sportgala? Mail naar Eric Peeters, e.j.d.peeters@home.nl.