Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

SPORTERS WELKOM TIJDENS MEERKAMP

Wereldtopper Henkelman

speelt racketlon in De Braken

Zijn badmintonners de beste racketlonners? Deze vraag wordt beantwoord op zaterdag 28 maart in sporthal De Braken in Boxtel. Samen met de Bossche Badminton Federatie - waar 28 badmintonverenigingen bij aangesloten zijn - organiseert racketlon wereldtopper Eefje Henkelman een kennismakingsmiddag.

Niet alleen leden van de BBF zijn welkom als Henkelman in actie komt in Boxtel. Andere racketsportliefhebbers mogen ook deelnemen en bewijzen dat zij het meest allround zijn. ,,De BBF wil de leden wel eens iets anders bieden", legt Henkelman uit. ,,Als racketsportliefhebber wil je meerdere sporten proberen. Daarom organiseren Racketlon Nederland en de BBF deze middag."

Racketlon is dé meerkamp van tafeltennis, badminton, squash en tennis en wordt inmiddels in meer dan 42 landen gespeeld. Een wedstrijd tussen twee spelers bestaat uit één set (tot 21 punten) in alle vier de sporten. De speler die opgeteld de meeste punten maakt, is de winnaar.

TOERNOOI

Op 28 maart ontvangen Henkelman en de BBF de spelers om 11.30 uur in sporthal De Braken. Onder begeleiding van trainers maken de spelers kennis met de individuele sporten tafeltennis, badminton, squash en tennis.

Vervolgens speelt iedereen een echte racketlonwedstrijd. Na deze dag is iedereen klaar om mee te doen met het BBF Dunlop Racketlon Toernooi dat op 6 september in Boxtel zal worden gehouden. Henkelman: ,,Start met een voorsprong en doe mee op 28 maart."

Meer informatie over deze middag en aanmelden (tot en met 25 maart) kan via www.toernooi.nl of www.racketlon.nl.

FOTO BOVEN: Eefje Henkelman is een van de wereldtoppers in de racketlonsport. Ze beheerst vier racketsporten als de beste: tafeltennis, badminton, squash en tennis. (Foto: collectie Eefje Henkelman).