Afbeelding
Foto: Sander van Oorspronk

bitterballen en soep in het centrum

SP-leider Emile Roemer brengt bezoek aan Boxtel

Emile Roemer, de landelijke partijleider van de SP, komt zaterdag 14 maart van 12.30 tot 13.30 uur naar Boxtel. Vanwege de Provinciale Statenverkiezingen brengt hij samen met een aantal kandidaten van de SP-verkiezingslijst voor de statenverkiezingen een bezoek aan het centrum.

Burgemeester Mark Buijs ontvangt samen met wethouder Eric van den Broek de partijleider op de Markt. Vervolgens volgt een korte wandeltocht door het centrum, waarbij Roemer bijgepraat wordt over het economisch aanvalsplan, de plannen voor een economisch stimuleringsbudget en de ontwikkelingen in het Boxtels centrum.

Bij de Croonpassage wacht Luc Broos, voorzitter van Centrummanagement Boxtel, het gezelschap op om een toelichting te geven over de positie van kleine ondernemers en detaillisten in Boxtel. Broos was tot voor kort ook voorzitter van de VOC, de Boxtelse belangenvereniging voor zzp'ers en kleine ondernemers.

Vervolgens geeft Ruud van Nooijen, amateurhistoricus en lid van Heemkundekring Boxtel, uitleg over de ontwikkelingen rondom de route Stapelen - Sint-Petrusbasiliek (STA-P). Zo wordt duidelijk hoe lokale geschiedenis geïntegreerd kan worden in het Boxtelse centrum.

Via de Kruisstraat wandelt het gezelschap richting de Burgakker. Ter hoogte van Kwalitaria Strik wordt even een korte pauze gehouden. Eigenaar Richard Strik, tevens voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Boxtel-Liempde, vertelt wat kleine horecaondernemers bezighoudt en wat belangrijke onderwerpen zijn die zowel de landelijke als de lokale overheid op zou moeten pakken.

Strik trakteert het gezelschap op bitterballen. Via de Kruisstraat en Rechterstraat komt de groep weer terug op de Markt. Daar organiseert de plaatselijke afdeling van de SP een korte verkiezingsmanifestatie met muziek en de inmiddels bekende soepkar.

FOTO BOVEN: SP-voorman Emile Roemer. (Foto: Sander van Oorspronk).

Boxtel

Dükerskoor

Het Dükerskoor houdt maandag 23 maart de laatste maandelijkse open avond van het seizoen in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Iedereen is welkom om met het koor smartlappen en zeemansliederen te zingen. Het zangfestijn begint om 20.30 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. Tekstbundels zijn aanwezig.