Zanger-gitarist Glen Phillips is zaterdag 21 maart te gast in de huiskamer van Arjan en Judith Terlouw in Liempde. Phillips was vroeger betrokken bij de bekende band Toad The Wet Sprocket.
Zanger-gitarist Glen Phillips is zaterdag 21 maart te gast in de huiskamer van Arjan en Judith Terlouw in Liempde. Phillips was vroeger betrokken bij de bekende band Toad The Wet Sprocket. Foto: Marc Cleutjens

SINGER-SONGWRITER WAS FRONTMAN 'TOAD THE WET SPROCKET'

Glen Phillips zingt in Liempdse kamer

De bekende Amerikaanse singer-songwriter Glen Philips verzorgt zaterdag 21 maart een optreden in de huiskamer van Arjan en Judith Terlouw in Liempde. Phillips was de frontman van de bekende band Toad The Wet Sprocket.

Arjan en Judith organiseren regelmatig huiskamerconcerten en kwamen vorig jaar stoelen tekort om alle liefhebbers een plekje te geven bij het optreden van het duo Sommerhus. Ongeveer veertig liefhebbers meldden zich toen voor het intieme concert van Peter en Vera Jessen.

Het Liempdse stel hoopt op 21 maart weer zoveel belangstellenden te begroeten als Glen Phillips optreedt. De zanger werd bekend in de jaren negentig als frontman van Toad The Wet Sprocket waarmee hij acht succesvolle albums uitbracht en diverse hits scoorde, zoals 'Something's Always Wrong', 'All I Want' en 'Walk On The Ocean'.

Eind jaren negentig gooide de band de handdoek in de ring en ging Philips verder als singer-songwriter. Sinds die tijd heeft hij nog eens twaalf albums uitgebracht en veelvuldig wereldwijd getoerd. Vorig jaar haalde hij met zijn oude band via crowdfunding dik 250.000 dollar op en brachten ze gezamenlijk het album 'New Constellation' uit.

Voorafgaand aan het optreden van Glen Phillips treedt Dennis Wels uit Boxtel op in de huiskamer. De avond begint om 20.30 uur, meer informatie en aanmelding via e-mail: singersongwritermusic@gmail.com.