Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LEERLINGEN IN BOXTEL-OOST ONDERSTEUNEN 'EET MET JE HART'

Smullen tijdens high tea op Spelelier

PETER DE KONING

Koffie en thee. Rummikub en Mens erger je niet. Kaarten, verhalen en lekkere hapjes. Het was een en al gezelligheid donderdag 5 maart in groep 7/8 van basisschool De Spelelier. Het ouderenproject Eet met je hart was op bezoek bij de schooljeugd, op initiatief van leerling Gijs Lagerweij. En dat beviel zo goed, dat de ontmoeting waarschijnlijk een vervolg krijgt.

Gijs Lagerweij hield in november een spreekbeurt over Eet met je hart. Deze stichting organiseert in diverse gemeenten activiteiten voor eenzame ouderen, onder andere in Boxtel. Gijs wist ervan omdat zijn moeder Femke actief is binnen de stichting. De verhalen over eenzame ouderen die hij van zijn moeder hoorde, maakten indruk op hem. En vervolgens maakte zijn spreekbeurt veel los in zijn klas.

Schooldirecteur Liesbeth Prinsen en juf Linda van de Nostrum vonden het meteen een prima idee om iets te doen voor negen Boxtelse ouderen uit het adressenbestand van Eet met je hart. De stichting regelde de uitnodigingen en keek daarbij vooral naar mensen die in Boxtel-Oost wonen, zodat ze in hun eigen wijk kennis kunnen maken met de school en de kinderen uit dezelfde wijk.

En dat gebeurde afgelopen donderdag tijdens een gezellige high tea in het schoolgebouw. Bijna tachtig scholieren van de combinatieklassen 7/8 waren 's morgens druk met boodschappen doen, cake bakken en hapjes maken. De middag begon met een presentatie over de moderne school en de verschillen met vroeger. Van inktpot tot digibord, de ouderen werden volledig bijgepraat over het moderne basisonderwijs.

Vervolgens kwamen de gezelschapsspellen op tafel en trakteerden de leerlingen op allerlei lekkers. De kinderen en ouderen vermaakten zich prima. Als vanzelf ontstond het plan om de nieuwe contacten warm te houden. ,,We zouden u bijvoorbeeld kunnen uitnodigen voor vieringen en toneelopvoeringen hier op school. Als u dat wilt, noteren we uw naam", sprak juf Linda. Een spontaan idee waarvoor de duimen omhoog gingen...

FOTO BOVEN: Mens erger je niet is een spel voor alle leeftijden, vinden de leerlingen en mevrouw De Groot. Links naast haar Gijs Lagerweij (rode trui), de initiatiefnemer van de high tea. (Foto: Peter de Koning).


Happy Birthday

met Katy Perry

Martijn Verhagen uit Gemonde beleefde dinsdag in de Ziggo Dome de dag van zijn leven. Tijdens het concert van de Amerikaanse popster Katy Perry werd hij op het podium gehaald en zong de zangeres haar lied Birthday. Speciaal voor Martijn!

,,Ik had meegedaan aan een wedstrijd op de Facebookpagina van Katy Perry", vertelt Martijn, die vorig jaar met goed gevolg eindexamen deed aan het JRL in Boxtel en nu op Fontys studeert. ,,Je moest aangeven dat je in maart jarig was. Ik word op 17 maart 20 jaar en was een van de kanshebbers op een podiumplek. 's Avonds bij de Ziggo Dome werd ik gebeld en uitgenodigd om vooraan te komen staan. En tijdens 'Birthday' werd ik ook echt op het podium geroepen."

Martijns belevenis werd een hit op sociale media; deejay Giel Beelen startte zelfs een zoekactie op 3FM naar 'die jongen bij Katy Perry'. ,,Ik was zo nerveus, maar eenmaal on stage was het genieten. Vooraf was afgesproken dat ik mijn telefoon mee moest nemen, zodat Katy een selfie kon maken. Onvergetelijk!"

Afbeelding