De rioolwaterzuivering in Eindhoven is zaterdag 14 maart te bezichtigen. In de aanloop naar de waterschapsverkiezingen wordt er ook een debat gehouden. (Foto: waterschap De Dommel).
De rioolwaterzuivering in Eindhoven is zaterdag 14 maart te bezichtigen. In de aanloop naar de waterschapsverkiezingen wordt er ook een debat gehouden. (Foto: waterschap De Dommel). Foto: Waterschap De Dommel

DEBAT OVER WATERSCHAPSVERKIEZINGEN MET SCHRIJVER KLUUN

Open dag waterzuivering Eindhoven

Waterschap De Dommel houdt zaterdag 14 maart tussen 10.00 en 16.00 uur een open dag bij de rioolwaterzuivering in Eindhoven. Het thema van de open dag is 'Kijken & Kiezen'. In de aanloop naar de waterschapsverkiezingen wordt ook een debat georganiseerd onder leiding van schrijver Kluun.

Onder de noemer 'Kijken' kan iedereen zaterdag zien hoe het waterschap het vieze rioolwater zuivert. 'Kiezen' kan tegelijkertijd want er is volop aandacht voor de waterschapsverkiezingen die op 18 maart plaatsvinden. Tijdens de open dag laten medewerkers van het waterschap zien hoe het zuiveringsproces werkt en worden films vertoond over de moderne werkwijze. De hele dag door zijn er rondleidingen over het terrein aan de Van Oldenbarneveltlaan 1.

Voor kinderen is er genoeg te beleven in Eindhoven. Kapitein Kosto neemt de kinderen graag mee in zijn duikboot en vertelt daar een spannend verhaal. De kapitein is zijn hele leven al een avonturier. Met zijn duikboot onderzoekt hij de diepste oceanen van de aarde en die zijn diep. En wie denkt dat het daaronder saai is, heeft het mis. Hij heeft de spannendste avonturen beleefd en bijzondere ontdekkingen gedaan. Zijn duikboot zit vol met interessante meetapparatuur en er klinken vreemde onderwatergeluiden.

De Kunsttoren is een opvallende kunstzinnige activiteit voor de bezoekers van de open dag. Ze worden uitgenodigd door kunstenaars om aan de hand van een thema grote panelen te beschilderen met waterverf. Deze panelen worden in een tien meter hoog torenframe geschoven, zodat langzaamaan een bonte toren vol met gezamenlijke kunst ontstaat.

KIEZEN MET KLUUN

Woensdag 18 maart zijn de waterschapsverkiezingen. Iedereen van 18 jaar en ouder in het gebied van waterschap De Dommel mag zijn of haar stem uitbrengen op één van de kandidaten van de acht deelnemende partijen. Gedurende de open dag in Eindhoven zijn er vijf debatrondes. De lijsttrekkers van alle deelnemende partijen schuiven aan en gaan met elkaar in debat over uiteenlopende onderwerpen.

De bekende Nederlandse bestsellerauteur Raymond van de Klundert, alias Kluun, leidt het verkiezingsdebat. De geboren Tilburger is schrijver van onder andere 'Komt een vrouw bij de dokter'. Speciaal voor deze dag schrijft Kluun een column.