Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Optocht met

Palmpasen

blijft traditie

Evenementenstichting Boxtel Vooruit houdt op Palmzondag 29 maart de traditionele Palmpaasoptocht. Boxtel is een van de weinige gemeenten in Nederland waar deze traditie in stand is gebleven, mede dankzij de inzet van een grote groep vrijwilligers. Zaterdag 21 maart kunnen snoeistokken afgehaald worden op de Markt.

De Palmpaasoptocht wordt dit jaar voor de 55e keer gehouden en werd ooit in het leven geroepen door oud-gemeentesecretaris en heemkundige Piet Dorenbosch. Inmiddels is de stoet waaraan enkele honderden kinderen met hun ouders meedoen een kleurrijke traditie geworden waarbij de jeugd een lentegroet overbrengt aan de burgemeester. Mark Buijs maakt zich op voor zijn tweede Palmpaasoptocht en zal met echtgenote Christel de chocolade paaseieren uitreiken op de Markt.

Wie wil meedoen aan de optocht, kan zaterdag 21 maart tussen 13.00 en 14.00 voor het gemeentehuis op de Markt een snoeistok afhalen. Deze wordt aangeleverd door Egbert van Roosmalen Groenverzorging. In de bibliotheek is een voorbeeldstok te zien. De foto is van Peter de Koning en werd gemaakt in 2013.