Bettie Hartjens (gespeeld door Marie-José van Hal), ziet in haar schamele bezittingen haar leven aan zich voorbij gaan.  Op de achtergrond Linda Brands als Trui de Werdt, met rollator. Gisteravond ging de voorstelling van Boxtheater in première.
Bettie Hartjens (gespeeld door Marie-José van Hal), ziet in haar schamele bezittingen haar leven aan zich voorbij gaan. Op de achtergrond Linda Brands als Trui de Werdt, met rollator. Gisteravond ging de voorstelling van Boxtheater in première. Foto: Peter de Koning

Voedselbank:

'Koop artikelen

voor cliënten'

De Voedselbank Boxtel gaat zaterdag 21 maart bij vier supermarkten in Boxtel en Liempde producten inzamelen voor haar cliënten. Vrijwilligers gaan klanten van de supermarkten vragen om extra inkopen te doen.

Volgens voorzitter Arjen Witteveen wordt de actie voor de tweede keer gehouden. Vorig jaar werd een groot aantal producten ingezameld, die allemaal in voedselpakketten worden gestopt die wekelijks door cliënten worden opgehaald. ,,We delen folders uit waarin we uitleg geven over de actie. Ook geven we aan welke producten geschikt zijn. Het gaat vooral om artikelen die lang houdbaar zijn." De vrijwilligers stellen zich op bij Albert Heijn (Prins Hendrikstraat), Plus Van der Horst (Van Beekstraat), Jumbo (Oosterhof) en Coop Tax (Nieuwstraat, Liempde). Volgens Witteveen gaan ze in ploegen aan het werk tussen 10.00 en 16.00 uur.

Mensen die een handje willen helpen tijdens de actie van de Voedselbank, kunnen zich per e-mail aanmelden bij voorzitter Witteveen, homestylingwitteveen@hotmail.com.


Snuffel/boekenmarkt

De activiteitencommissie van de protestantse gemeente organiseert zaterdag 28 maart tussen 10.00 en 15.00 uur de jaarlijkse snuffel- en boekenmarkt in de protestantse kerk en De Schakel. Spullen en boeken kunnen daags voor de markt, op vrijdag 27 maart, tussen 17.00 en 20.00 uur worden afgeleverd in de kerk. Voorwerpen als witgoed, meubels, fietsen en pc's worden geweigerd. De opbrengst is voor een beamer en een piano.