Chris van der Graaf is op 1 januari gestart met Finenzo, een financieel dienstverleningsbedrijf dat is gevestigd in Seliswoude. Hij typeert zichzelf als 'een financiële eerste hulp bij geld verdienen'. (Foto: Peter de Koning).
Chris van der Graaf is op 1 januari gestart met Finenzo, een financieel dienstverleningsbedrijf dat is gevestigd in Seliswoude. Hij typeert zichzelf als 'een financiële eerste hulp bij geld verdienen'. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

FINANCIEEL SPECIALIST AANGESLOTEN BIJ LANDELIJK NETWERK

Finenzo voelt zich thuis op Seliswoude

Op bedrijventerrein Seliswoude aan de Bosscheweg in Boxtel is sinds 1 januari het financiële dienstverleningsbedrijf Finenzo Boxtel gevestigd. Het wordt gerund door Chris van der Graaf. Finenzo Boxtel is aangesloten bij een landelijk netwerk van financiële specialisten, allen onder dezelfde naam.

,,In 2013 zijn we een coöperatie geworden", vertelt Van der Graaf. ,,We komen iedere twee maanden bij elkaar en zijn dus een 'innige' ondernemersclub. We kopen gezamenlijk dingen in zoals nieuwsbrieven en kranten en vormen zo een landelijk netwerk van adviseurs. Wij zijn ondernemers en willen vooral onafhankelijk blijven en niet van bovenaf gestuurd worden waardoor we de klant beter van dienst kunnen zijn."

Finenzo is een uitvloeisel van de Hypotheker en Hypotheekvisie. Van der Graaf vertelt bevlogen én graag over zijn bedrijf. Voordat hij het pand huurde had hij onder dezelfde naam Finenzo, een bedrijf in Oosterhout en Tilburg. Hij had daar tien medewerkers in dienst waardoor hij zich meer manager voelde en minder dicht bij de klant kon komen. Van der Graaf wil het pand in Boxtel dan ook kleinschalig houden. ,,Zodat wanneer meneer Pieterse belt, ik ook meteen weet wíe meneer Pieterse is."

IN GOEDE HANDEN

Wat kan Finenzo voor mensen betekenen? Het antwoord is kort en bondig: alles op het gebied van financiële zaken. Adviezen over hypotheken, verzekeringen, pensioenen, sparen, beleggen en lenen, zijn bij Van der Graaf in goede handen. Hij is Erkend Hypothecair Planner, Erkend Hypotheekadviseur en Pensioenadviseur. In 2005 en 2009 werd hij genomineerd voor Hypotheekadviseur van het Jaar en in 2009 belandde hij bij de tien beste hypotheekadviseurs van Nederland.

Van der Graaf typeert zichzelf als 'een financiële eerste hulp bij geld verdienen', een soort financiële huisarts, die zo nodig ook kan doorverwijzen. ,,De eerste intake is gratis en hierna kunnen we zien of we iets voor de klant kunnen betekenen, waarbij 'nee' ook een advies is. We worden niet meer door financiële instellingen betaald, waardoor we de mensen beter kunnen helpen en de klant centraal kunnen stellen. In 2013 is er een algeheel provisieverbod gesteld. Wij van Finenzo werken vanaf 2010 al zo en hebben de wetgeving van 2013 niet afgewacht. Als bijvoorbeeld een polis goed is, dan laat je hem zo, zo niet dan is het ook goed. De klant betaald ons per uur en is verzekerd van een onafhankelijk en goed advies."

ONBEKOMMERD

Finenzo kan in veel gevallen oplossingen bedenken. Van der Graaf noemt het voorbeeld van gepensioneerden. ,,Ouderen willen bijvoorbeeld geld aan de kinderen schenken, maar dat geld zit 'in stenen'. Wij kunnen ze dan helpen om hun doelen te bereiken waardoor ze onbekommerd en fijn van deze leeftijdsfase kunnen genieten. Nu de beurs weer aantrekt willen mensen weer meer gaan beleggen. Ik kijk of dat ook bij hen past en of het rendement goed is. Dat is het verschil dat ik maak ten opzichte van een bank. Als ik er niet achter kan staan, dan adviseer ik 'nee'. Het is een positief systeem, ik moét niets verkopen."

Vanaf 1997, na zijn schooltijd, is Van der Graaf gestart met financiële dienstverlening en hij zou nooit anders meer willen. Het pand aan de Bosscheweg noemt hij ideaal. Hij had eerst het centrum van Boxtel op het oog als vestigingslocatie, maar roemt hier de voordelen van gratis parkeren. En: ,,De mensen kunnen hier anoniem blijven en dat is in vele gevallen erg fijn." Persoonlijk vindt hij het ook prettig dat hij op een steenworp afstand van Seliswoude woont. Het biedt hem met zijn jonge gezin een perfecte privé-werkbalans en dat geeft rust.

De ondernemer is blij dat veel klanten hem ook hier op dit nieuwe adres weten te vinden. Hij is er van overtuigd dat hij voor veel mensen iets kan betekenen. Hij besluit dan ook met stellige zekerheid. ,,Ik wil het liefst adviezen verkopen, daar ben ik goed in. Ik heb bovendien een groot netwerk om mensen eventueel over te dragen aan anderen."

Wie een afspraak met Finenzo wil maken kan bellen naar (0411) 76 90 49 of 06-55 10 04 44. Meer weten? Kijk op www.finenzoboxtel.nl.