VERDACHTE KLEMGEREDEN IN BREUKELEN

Tiener opgepakt na overvallen

De politie heeft dinsdagavond in de Van Merheimstraat in Boxtel een 16-jarige jongen aangehouden vanwege een poging tot overval die kort daarvoor werd gepleegd op het BP-tankstation aan de Baanderherenweg.

Bij de politie kwam rond 19.45 uur een melding binnen van de overval, waarbij een medewerkster werd bedreigd met een mes. De dader ging er vervolgens zonder buit vandoor. In de buurt zag de politie een jongen lopen die aan het signalement van de overvaller voldeed. Toen agenten wilden stoppen rende hij weg, maar konden ze hem in de Van Merheimstraat klemrijden en aanhouden.

De jongen - die afkomstig is uit Boxtel - had een mes bij zich. De politie houdt er naar eigen zeggen 'ernstig rekening mee' dat de jonge verdachte ook verantwoordelijk is voor de overval die donderdagavond 26 februari werd gepleegd op het Shell-tankstation aan de Schijndelseweg in Boxtel. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Kort na de overvallen op beide tankstations werden via sms meldingen verspreid via Burgernet. Daarin werd bericht over de overval en tevens een signalement verspreid. Dinsdagavond werd eveneens via Burgernet bekendgemaakt dat een verdachte was aangehouden. In beide gevallen rukte de politie massaal uit om de dader van het geweldsdelict op te sporen.