Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

bezorgers op pad met spaarpassen loyaliteitssysteem

Boxtelaartjes: tastbaar én bruikbaar

De geactualiseerde detailhandels- en horecavisie wordt op dinsdag 24 maart gepresenteerd aan de gemeenteraad. Stichting Brabants Centrum neemt alvast een voorschot op dit document om een impuls te geven aan de lokale economie. Deze week gaat spaarsysteem Boxtelaartjes van start, dat een verbinding legt tussen ondernemers, inwoners en winkeliers.

,,Het spaarsysteem is interessant voor ondernemers en consumenten", licht directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum toe. ,,Uitgangspunt van de stichting is óók dat we mensen willen laten weten dat het fijn leven is in onze dorpen. Daarom hebben we de verenigingen nadrukkelijk bij het spaarsysteem betrokken."

Deze 'innovatieve drietrapsraket' is exact de reden waarom burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel achter het loyaliteitssysteem staat. ,,Als burgemeester kan ik alleen maar juichen dat de Boxtelaartjes eraan komen. Het is een spaarsysteem dat ondernemers kan activeren, klanten zal binden aan Boxtelse winkeliers en bovenal maatschappelijke organisaties gaat versterken. Dat is namelijk de grote meerwaarde: niet alleen lokaal kopen, maar ook sparen voor je eigen club of vereniging."

ROOKWORSTEN

Erwin Heijma, franchise-houder van onder meer de Hema in Boxtel, geeft aan dat het grote aantal detaillisten dat zich eerder aan Boxtelaartjes verbond, hem over de streep trok om óók mee te doen. ,,Het is belangrijk om klanten in Boxtel te houden en ik merk dat er eenheid is over dit systeem. Bovendien kun je als ondernemer én klant makkelijk instappen en is het ook nog eens een mooi systeem voor het verenigingsleven. We hebben de rookworsten al besteld, onze eerste Boxtelaartjes-aanbieding..."

Marc van den Biggelaar van drogisterij DA omarmde het spaarinitiatief al eerder. ,,Ik ben altijd voor een nieuw initiatief om klanten te stimuleren hun aankopen in Boxtel te doen. Het is super dat Brabants Centrum dit initiatief neemt, ik hoop dan ook dat het gaat werken." De ondernemer was bij één van de informatieavonden en het werd hem meteen duidelijk dat hij hieraan deel moest nemen. ,,In Oosterhof doet sowieso iedereen, op één ondernemer na, mee. Het is overigens wel belangrijk dat álle ondernemers meedoen. Op die manier is het voor klanten meteen duidelijk dat ze overal kunnen sparen. Ik verbaas me dan ook dat niet alle winkels en bedrijven zich hebben aangesloten. Dit is kosteloos én een gedeelte gaat ook nog eens naar de verenigingen." Van den Biggelaar merkt dat ook onder klanten wordt gesproken over Boxtelaartjes. ,,Zo had ik maandag al drie klanten die zich afvroegen wanneer het spaarsysteem van start gaat."

genieten en winkelen

,,Boxtelaartjes is een mooie manier om te laten zien dat we blij zijn dat klanten vertrouwen in ons hebben. Ik vind het belangrijk om gastvrijheid uit te stralen", zegt Annemieke Schuurmans van Hoepelman Kappers aan de Van Beekstraat in Boxtel. ,,Bovendien vind ik het leuk om clubs in de eigen omgeving te helpen. Van een 'ver van mijn bed-sponsoring' kunnen Boxtelse mensen hun clubs nu zelf helpen. Samen leven, genieten én winkelen, daarvoor staat Boxtelaartjes."

Secretaris Janneke Greunsven van Scouting Boxtel hoorde voor het eerst over het spaarsysteem toen ze het promotiefilmpje, gemaakt door Basman Creëert, zag. ,,Bij mij gingen meteen de alarmbellen rinkelen en ik vroeg me af of we er als vereniging iets mee konden." Ze benaderde directeur Van der Zee van Brabants Centrum en voor ze het wist, zat Greunsven met een aantal andere vertegenwoordigers van verenigingen om de tafel. ,,Het is een tastbaar en bruikbaar initiatief. Zo heeft Scouting Boxtel geen mogelijkheden tot sponsorborden. Nu kunnen we leden actief benaderen om hun aankopen in Boxtel te doen en te sparen voor de vereniging. Via onze nieuwsbrief proberen we Boxtelaartjes uitgebreid te promoten."

Abonnees ontvangen bij deze krant een spaarpas inclusief een brochure met uitleg. Op www.boxtelaartjes.nl staat alle informatie over het spaarsysteem en kunnen inwoners hun pas activeren. Vanaf morgen, vrijdag 6 maart, is op werkdagen ook mogelijk de pas te laten activeren op het kantoor van Brabant Centrum aan de Prins Bernhardstraat.

FOTO BOVEN: De bezorgers van Brabants Centrum, onder wie de zusjes Eline (links) en Naomi de Pagter, gingen vandaag niet alleen op pad om de krant te bezorgen. Zij zorgden er óók voor dat de Boxtelaartjes-passen voor abonnees in de brievenbus vielen. (Foto: Marc Cleutjens).


Liempds Stukske

driemaal in

Hof van Liempde

Toneelvereniging 't Liempds Stukske brengt vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 maart de klucht 'Familie Bruinsma in de bocht - Groeten van de Veluwe' op de planken in zaal Hof van Liempde aan de Nieuwstraat in Liempde. Kaarten kosten acht euro en zijn te koop bij supermarkt Coop of via internet www.tliempdsstukske.nl.

De jaarlijkse opvoering kent deze keer twee extraatjes. Op vrijdag- en zaterdagavond kunnen bezoekers ook het arrangement 'Tafelen bij Truus' boeken: een driegangenmenu, gecombineerd met het vooraf reserveren van een mooi plekje in de zaal én een kijkje achter de schermen.

Op zaterdagavond treedt na afloop van het toneelstuk de coverband Impulzzz op, waarin regisseur John Zwijnenberg de zang voor zijn rekening neemt.

De voorstelling van 't Liempds Stukske, sinds twee jaar de nieuwe naam voor de voormalige toneelgroep KPJ, op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart begint om 20.00 uur; op zondag gaat het doek om 13.30 uur open. Een uur voor aanvang is het Hof van Liempde geopend.