Ivan en Ries van Boxtel gingen na de voorstelling nog even de lama's aaien. (Foto: Gerard Schalkx).
Ivan en Ries van Boxtel gingen na de voorstelling nog even de lama's aaien. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

What's Up, Ivan en Ries?

De rubriek What's up richt de schijnwerper op kinderen en jongeren en wat hen bezighoudt. De jeugd kan zich tot zondag vermaken bij circus Bossle. Dat heeft de tent opgezet naast restaurant De Oude Ketting aan de Bosscheweg. Gistermiddag vond daar de eerste voorstelling in een reeks van vijf plaats. Het publiek kon genieten van acts met onder meer lama's en paarden, er was een westernshow, clowns en acrobaten traden op en er was een onderdeel messenwerpen.

Wie zijn jullie? ,,Wij zijn Ivan (6) en Ries (4) van Boxtel en wij zijn hier met mama."
Wiens idee was het om naar het circus te gaan? ,,Ik vroeg aan mama of we ergens naartoe zouden gaan vanmiddag", vertelt Ivan. ,,Mama kwam toen op het idee van het circus." Moeder Marieke vult aan: ,,We gaan regelmatig iets leuks doen samen en dit circus kwam ik tegen toen ik op weg was naar mijn werk. Dit leek me wel iets voor de kids."
Zijn jullie al eens eerder in een circus geweest? ,,Niet naar dit circus", weet Ivan. ,,Maar we zijn wel eens bij Circus Renz geweest."
Wat vinden jullie het leukst aan dit circus? ,,De ezeltjes", vertelt Ivan. Ries enthousiast: ,,Nee, de clown! Die deed heel grappig. Die pipo deed een bezem door mijn haren!" Er zijn hier geen wilde dieren in dit circus, zoals tijgers of leeuwen.
Vinden jullie dat jammer of maakt dat weinig uit? ,,Deze dieren zijn ook leuk", vindt Ivan. ,,Ik mocht tijdens de pauze even op een groot paard rijden. Nee, daar was ik niet bang voor. Ik heb al een keer eerder op een paard gezeten en een paard vastgehouden." Ries koos voor een rondje op een shetlandpony. ,,Ik ging helemaal op en neer, zag je dat?" Toch wil hij later geen circusartiest worden. ,,Nee, ik word superheld!"
OP DE FOTO: Ivan en Ries aaien in de pauze van de eerste voorstelling van circus Bossle enkele lama's. De twee jongens waren met veel kinderen en hun ouders en grootouders de eerste bezoekers van het circus, dat tot en met zondag 8 maart voorstellingen verzorgt op het parkeerterrein naast De Oude Ketting. (Foto: Gerard Schalkx).