workshops, muziek en tafelgesprekken

Boxtelse Vrouwendag
in het teken van talent

Eerder werd al gebruik gemaakt van gemeenschapshuis De Walnoot en brede school Wilgenbroek, dit jaar wordt héél Sint-Ursula, inclusief jongerencentrum B-Town en het gedeelte waar MIK is gehuisvest, gebruikt voor de Boxtelse Vrouwendag. Zondag 8 maart, de dag waarop Internationale Vrouwendag wordt gevierd, zijn vrouwen vanaf 16.30 uur welkom in het voormalig klooster aan de Baroniestraat voor een middag en avond vol workshops, muziek én tafelgesprekken.

De opzet van de Boxtelse Vrouwendag verandert jaarlijks. ,,We willen niet vastroesten in een bepaald programma", aldus Betsie van der Sloot, namens Lokale Agenda 21 betrokken bij de organisatie. ,,En dit jaar is er weer een gevarieerd programma met voor ieder wat wils."

Na een opening met muziek wordt om 17.00 uur gestart met Bon Ku Ne, een Antilliaanse bingo. ,,Dat zou echt een belevenis moeten zijn en een feest om aan te deel te nemen. Degenen die dit organiseren, worden al enthousiast als ze erover vertellen", grinnikt Van der Sloot. Vervolgens wordt een modeshow gehouden door activiteitengroep Zonnefleur.

aan tafel met...

Na een internationale maaltijd omstreeks 17.45 uur gaat de activiteit 'Aan tafel met...' van start die met het thema 'Volop talenten' te maken heeft. ,,We bedenken jaarlijks zelf een thema waar we de Vrouwendag aan ophangen. Dit keer is gekozen voor talent. Bezoekers schuiven aan tafel met talentvolle mensen uit Boxtel. Je moet denken aan mensen die actief zijn in de maatschappij", legt Van der Sloot uit.

Omstreeks 19.15 uur kunnen bezoekers deelnemen aan allerlei workshops. ,,Van knutselen tot bewegen, er is een divers aanbod", meldt Van der Sloot. Na optredens van onder meer het Wereldkoor, dat dit jaar het eerste lustrum viert, gaat een feestavond met internationale hapjes van start. De Boxtelse Vrouwendag duurt tot 23.00 uur. Van der Sloot: ,,We hopen ongeveer tweehonderd vrouwen te ontvangen." De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro, inclusief maaltijd, bingo en hapjes.


Aanmelden voor

middelbare scholen

in de gemeente