Studenten die de studierichting Restauratieschilder volgen op SintLucas in Boxtel, kregen deze week de eerste MBO Card van minister Jet Bussemaker van Onderwijs en Cultuur. (Foto: Robin Utrecht).
Studenten die de studierichting Restauratieschilder volgen op SintLucas in Boxtel, kregen deze week de eerste MBO Card van minister Jet Bussemaker van Onderwijs en Cultuur. (Foto: Robin Utrecht). Foto: Robin Utrecht

kortingspas voor culturele instellingen en evenementen

MBO Card voor 'schilders' SintLucas

Vanaf volgend schooljaar is er voor mbo-studenten de MBO Card beschikbaar. Met deze pas kunnen jongeren met korting naar culturele instellingen of evenementen. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs en Cultuur, vorig jaar nog op werkbezoek bij SintLucas in Boxtel, reikte maandag in het Rijksmuseum de eerste pas uit aan studenten van SintLucas.

Verschillende studenten die de studierichting Restauratieschilder van SintLucas volgen, zijn betrokken bij verschillende projecten van het Rijksmuseum en ontvingen de eerste MBO Card, een initiatief van CJP, in samenwerking met Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) en het ministerie. Met de kortingspas wil minister Bussemaker stimuleren dat jongeren aan kunst en cultuur deelnemen. Oók wil ze dat culturele instellingen hun deuren verder opzetten voor groepen jongeren. ,,Juist onze vakmensen van morgen moeten naast goede vakkennis ook vernieuwend en creatief kunnen zijn, zeker in een tijd van technologische veranderingen. Door de MBO Card kunnen straks duizenden jongeren deze eigenschappen ontwikkelen."

JOB-voorzitter Michiel Steegers benadrukt dit. ,,Als je zeventien jaar bent en je zit op het vwo, zijn er geld en middelen voor kunst- en cultuuronderwijs beschikbaar. Ben je net zo oud, maar zit je op het mbo, is er niets. Terwijl kunst en cultuur een heel goede bijdrage kunnen leveren." Mbo-leerlingen krijgen de pas via hun school. Instellingen kunnen zich aanmelden via www.mbocard.nl.