Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Negende editie Boxtelse school zwemkampioenschappen

Zwemmers Petrusschool kampioen van Boxtel

Ruim honderd kinderen van acht basisscholen uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel namen afgelopen zondag deel aan de Boxtelse School Zwemkampioenschappen. En evenals in voorgaande jaren was ook deze negende editie een vrolijk en spannend evenement voor de deelnemers en het publiek op de volle tribune. Aan het eind van de dag kwam de Sint-Petrusschool als winnaar uit de bus.

De drukkende warmte in het Dommelbad kon de zwemjeugd niet deren. Met luide kreten en gebaren werden teamleden stevig aangemoedigd, vanaf hun duik in het water tot aan de laatste slag voor de finish. Dat zorgde voor een uitgelaten sfeer waarbij ook de volle tribune zich niet onbetuigd liet. Vaders en moeders, opa's en oma's, broers en zussen, vrienden en vriendinnen. De vele tientallen bezoekers klapten hun handen stuk bij elke race.

Medailles

De Boxtelse School Zwemkampioenschappen werden georganiseerd door zwemclub Zegenwerp in samenwerking met de gemeente Boxtel, Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en het Dommelbad. Zij verwelkomden zondagmiddag ruim honderd kinderen uit alle leerjaren van het basisonderwijs. De groepen 1 tot en met 6 zwommen de afstanden 25 meter vrije slag en 25 meter schoolslag. Voor leerlingen uit groep 7 en 8 gold op deze onderdelen een afstand van 50 meter. Alle deelnemers kregen na afloop een herinneringsmedaille. In elke klasse ontvingen de nummer één, twee en drie een gouden, zilveren of bronzen medaille.

De Sint-Petrusschool kreeg uiteindelijk de meeste eer en de wisseltrofee. Na het opmaken van alle klassementen stond het team van deze school fier bovenaan met 43 punten. De tweede plaats in het totaalklassement was voor De Vorsenpoel (61 punten), het brons ging naar De Beemden (87 punten). De plaatsen vier tot en met acht waren achtereenvolgens voor De Spelelier, Prinses Amaliaschool, Theresiaschool, De Oversteek en de Angelaschool. De Sint-Petrusschool en De Vorsenpoel mogen als nummers één en twee deelnemen aan de provinciale kampioenschappen later dit jaar. De datum hiervoor moet de KNZB nog vaststellen.

Naast het schoolklassement hield de organisatie ook de individuele prestaties bij. Hieronder een overzicht van alle nummers één, twee en drie.

Onderbouw 25 meter schoolslag: 1. Jens Hogedoorn (Spelelier); 2. Tasnim Bezbiz (Vorsenpoel); 3. Lisa Maas (Petrusschool). Middenbouw 25 meter schoolslag: 1. Anouk Hacken (Petrusschool); 2. Kes Keij (Beemden); 3. Aukje Rutten (Petrusschool). Bovenbouw 50 meter schoolslag: 1. Anne van der Aa (Vorsenpoel); 2. Lotte van der Laak (Oversteek); 3. Iris van der Aa (Vorsenpoel). Onderbouw 25 meter vrije slag: 1. Tasnim Bezbiz (Vorsenpoel); 2. Bo van den Brand (Petrusschool); 3. Lisa Maas (Petrusschool). Middenbouw 25 meter vrije slag: 1. Anouk Hacken (Petrusschool); 2. Nina Kuilman (Amaliaschool); 3. Jop Schellekens (Theresiaschool). Bovenbouw 50 meter vrije slag: 1. Lotte van der Laak (Oversteek); 2. Anne van der Aa (Vorsenpoel); 3. Iris van der Aa (Vorsenpoel).

FOTO BOVEN: Met spandoeken, applaus en luide aanmoedigingen werd elke deelnemer aangespoord het beste uit zichzelf te halen.

Elke deelnemer gaf alles voor een zo goed mogelijke individuele prestatie en een zo hoog mogelijke score voor de school. Deze scholier doet zijn uiterste best op de schoolslag. (Foto's: Peter de Koning)