Iris, Veerle, Manon en Anouk van HCB '92 poseren met Marieke van der Wal.
Iris, Veerle, Manon en Anouk van HCB '92 poseren met Marieke van der Wal. Foto: HCB '92

HANDBALMEIDEN VOLGEN CLINIC IN ZOETERMEER

Topgoalies trainen talenten HCB '92

Iris, Veerle, Manon en Anouk, vier getalenteerde keepers van de Boxtelse handbalclub HCB '92 hebben zaterdag in Zoetermeer meegedaan aan een uitdagende clinic. De meiden, waarvan er twee actief zijn in de B-jeugd en twee uitkomen in de D-jeugd, kregen les van topgoalies zoals Marieke van der Wal, Alex Curescu en enkele andere eredivisiekeepers.

De vier HCB-meiden kennen de kneepjes van het keepersvak doordat ze elke twee weken les krijgen van Ankie Welvaarts, die al vele jaren keeper is bij de club. Momenteel is Ankie actief bij de recreanten, maar ze speelde jarenlang op het hoogste niveau binnen HCB '92.

,,Als eerste kregen we een warming-up", vertellen de vier meiden. ,,Veel buikspier- en krachtoefeningen. Daarna werden we verdeeld in groepen van onze eigen leeftijd. Per groep sloot een volwassen keeper aan en deden we oefeningen om zowel onze balans als allerlei technieken te verbeteren."

Vooral het trainen met Marieke van der Wal werd als bijzonder ervaren. De in Delft geboren keeper werd vele jaren op rij geselecteerd voor het Nederlands team en speelde meer dan 170 interlands. Ze was onder meer actief tijdens het wereldkampioenschap dat in 2011 in Braziliƫ werd gehouden.

SUPERLEUKE DAG!

Na een uur werd geoefend op penalty schieten. Het groepje dat de meeste penalty's had gescoord, kreeg een prijs. ,,Jammer genoeg lukte het niet om in de prijzen te vallen", stellen de vier HCB-talenten, die terugkijken op een 'superleuke' dag die in mineur begon.

,,We hebben echt geluk gehad dat we mee mochten doen. Er waren 180 aanmeldingen, maar er konden maar tachtig handbalsters meedoen. Eigenlijk waren we uitgeloot, maar dat bericht hadden we nooit gehad." Ze vervolgen: ,,Gelukkig slaagde Ankie erin ons alsnog in actie te laten komen. We hebben veel geleerd en nieuwe ervaringen opgedaan die we als handbalkeeper prima kunnen gebruiken."

Programma zaterdag 7 maart

Elshout - HCB '92 D1        Drunen 10.45

HABO '95 - HCB '92 DB1        Boekel 14.30

Programma zondag 8 maart

Achilles - HCB '92 DS2        Veldhoven 10.10

Programma maandag 9 maart

HCB '92 Recr. - HCG        Liempde 20.00