VIJF VOORSTELLINGEN IN LENNISHEUVEL

Teejatergroep Orion speelt tragikomedie

De Potvis. Dat is de titel van de voorstelling die Teejatergroep Orion deze maand vijf keer opvoert in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel. Dit keer heeft de jonge theatermaakster Minke van Hoof het stuk uitgekozen en neemt ze ook de regie voor haar rekening. De Potvis wordt gespeeld door Rina Janssen, Judith Van Damme, Heleen van Minderhout en Paul van de Sande.

De Potvis is een tragikomedie over twee zussen, hun moeder en de buurjongen, die worden geconfronteerd met de beperkte houdbaarheid van hun vertrouwde bestaan. De zusjes Mia en Roos zijn zo verschillend als maar kan. Dat blijkt opnieuw wanneer zij elkaar treffen in het ouderlijk huis aan zee, om orde op zaken te stellen na de dood van hun humeurige vader.

De titel verwijst naar het lot van een aangespoelde potvis die bij Schotland de verkeerde afslag neemt, zijn oriëntatie kwijtraakt en aanspoelt op het Noordzeestrand. De moeder in de voorstelling neemt in haar leven ook de verkeerde afslag en raakt daardoor gedesoriënteerd met dramatische gevolgen. Het is volgens critici een komedie met diepgang, geschreven door Frank Houtappels die onder anderen de scenario's voor 'Gooische Vrouwen' en 't Schaep met de 5 Pooten schreef.

HEEL AMUSANT

Houtappels is acteur en toneelschrijver. Naast toneelstukken schreef hij scenario's.


'Guilty pleasures'

en Be Off Jazz bij

Vandaag Kookt…

Cultureel restaurant Vandaag Kookt… aan het Stationsplein Boxtel heeft ook komend weekeinde weer enkele muzikale evenementen gepland. Vrijdag 6 maart is het tijd voor zogenaamde guilty pleausures, zondag 8 maart volgt een optreden van de Boxtelse formatie Be Off Jazz.

Een guilty pleasure is de vertolking van een eigen versie van een lied dat iemand heel leuk vindt, maar dat niet durft te bekennen aan vrienden en bekenden. Jan Bergman van Vandaag Kookt… ontvangt morgenavond een reeks regionale artiesten die hun favoriet zullen zingen. Het zijn Gerrit Stubbe, Ted van de Meulengraaf, Ad van de Nostrum, Sjef Engelbart, Peter Hendriks en Jan Verschueren.

Zondagmiddag 8 maart is Be Off Jazz te beluisteren bij Vandaag Kookt… Het optreden begint om 15.30 uur.

Zoals alle stukken van zijn hand is ook De Potvis een klassiek toneelstuk te noemen. Daarbij is het stuk heel amusant. De personages zijn scherp getekend, oorspronkelijk en geloofwaardig.

Het stuk toont een groot bewustzijn van de hedendaagse sociale gezinscultuur van Nederland en dat levert soms hilarische dialogen op.

De Potvis wordt opgevoerd op vrijdag 13, zaterdag 14, woensdag 18, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart in Orion te Lennisheuvel. De zaal gaat om 19.30 uur open, de voorstelling begint om 20.15 uur.

Kaarten kosten 10 euro (inclusief pauzedrankje) en zijn verkrijgbaar via Ellen van de Loo, telefoon (0411) 67 44 85, e-mail: ellenkeesloo@gmail.com. Men kan ook terecht bij de servicebalie van Jumbo in winkelcentrum Oosterhof.