De rugbyers van Ducks/Oysters veroverden enkele weken geleden de titel in de vierde klasse. Zondag wacht de laatste thuiswedstrijd tegen Elephants. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ESSCHENAREN MET 3-1 ONDERUIT BIJ ACHT

Essche Boys boekt weer geen winst na voorsprong

De voetballers van Essche Boys hebben dit seizoen moeite om te scoren. En als de ploeg daar wél in slaagt, heeft het team problemen om de voorsprong vast te houden. Dit bleek ook zondag weer in het uitduel met hoogvlieger Acht, dat met 3-1 verloren werd.

Essche Boys kwam zondag aan de leiding in de 34e minuut doordat een speler van de thuisploeg een voorzet van Robin van Beek in eigen doel werkte. De bezoekers uit Esch konden vervolgens tien minuten genieten van de voorsprong, maar kort voor rust viel de de verdiende gelijkmaker: 1-1.

STRAFSCHOP

Acht bleef na de pauze de beter voetballende en bovenliggende partij en drukte het overwicht in de 53e minuut uit in de score door op 2-1 te komen. Een voorzet van de linkerkant werd door een Acht-speler in het Essche doel geschoten.

Van Beek kreeg namens de gasten vijftien minuten later de kans om beide ploegen weer op gelijke hoogte te brengen, maar zijn inzet werd goed gepareerd door de sluitpost van Acht.

THUISDUEL

Luttele minuten later viel de beslissing nadat de scheidsrechter een overtreding buiten het strafschopgebied beoordeelde als een penalty. De spits van de gastheren liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de strafschop onhoudbaar achter Essche Boys-doelman Frits Hermes: 3-1.

Essche Boys, dat in de vierde klasse G in de onderste regionen is terug te vinden, treedt zondag 8 maart om 14.00 uur in eigen huis aan tegen de nummer vijf op de ranglijst, Unitas '59 uit Eindhoven.

tegen Elephants

De rugbyers van Ducks/Oysters die onlangs in Oisterwijk het kampioenschap in de vierde klasse behaalden, spelen zondag 8 maart de laatste thuiswedstrijd in Boxtel. Het duel in sportpark Den Wielakker tegen Elephants begint om 15.30 uur.

Elephants is een studententeam uit Eindhoven dat lang aasde op de titel die uiteindelijk al snel is veroverd door Ducks/Oysters. De Eindhovenaren zijn erop gebrand om de kersverse kampioen te verslaan op Boxtelse bodem.

De wedstrijd kent een afwijkende aanvangstijd omdat de rugbyers na afloop gehuldigd worden. Belangstellenden zijn welkom om de wedstrijd bij te wonen en de kampioenen na afloop te feliciteren.

TBM: toernooi The Dukes        09.00

Cubs: Ducks/Oysters – ARC        11.00

Jun.: Ducks/Oysters - Haagsche RC        12.00

Sen.: Ducks/O. - Elephants        15.30