MEP won zondag in eigen huis van De Hopbel. Guus van Gardingen (rechts) aan de bal, uiterst links Bram Langenhuijsen. Op de achtergrond zijn Stijn Koesen en Thijs van Geel te zien. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Zege na winterstop voor mannen- en vrouwenteam

MEP oogt onwennig maar wint wél

De vrouwen van MEP oogden onzeker tegen Concordia uit Roermond. Er was wel sprake van een overwicht, maar de passing was veel te slordig. De Limburgse speelsters bleken zeer effectief. De eerste de beste kans werd dan ook benut. Een prachtige pass van Marleen Bordat op Suze Dercksen zorgde voor de 1-1 voor de rust.

Coach Inge Poelmans moest tijdens de onderbreking haar ploeg overtuigen van de eigen kwaliteiten. Toch lag al na vier minuten in de tweede helft de bal opnieuw in het MEP-doel en waren de Boxtelse hockeysters weer op achtervolgen aangewezen.

In vijf minuten tijd werd echter knap orde op zaken gezet. Philine Peperkamp scoorde de 2-2 en vlak daarna zorgde Milou Langenhuijsen voor de winnende treffer: 3-2.

Coach Poelmans was tevreden met het herstel van haar ploeg in de tweede helft. Ze hoopt die lijn door te trekken in de volgende wedstrijd. Dan speelt MEP in Veldhoven tegen Basko dat slechts acht punten verzamelde. Afslag om 12.45 uur.

HOGE BAL

Ook de mannen van MEP speelden zondag niet echt overtuigend en ook hier kwam de tegenstander – De Hopbel uit Schijndel - in de beginfase op voorsprong. MEP had zeker het betere van het spel, maar echt gevaarlijk werden de Boxtelaren niet.

Gelukkig voor MEP was de eerste corner van Thijs van Geel raak. Door een variant bij een volgende corner kwam de Boxtelse formatie via Bram Langenhuijsen op voorsprong.

In de beginfase van de tweede helft kwamen de gasten uit Schijndel weer op gelijke hoogte. MEP werkte hard om de overwinning binnen te slepen, maar het kon evengoed de andere kant op.

De Hopbel hanteerde van achter uit frequent de hoge bal en brachten daarmee de MEP-verdediging herhaaldelijk in de problemen.

Een strafbal hielp MEP uiteindelijk aan de zege. Nard van Geel bleef ijzig kalm tegenover de uitstekende Hopbel-doelman. Met veel pijn en moeite werd de 3-2 voorsprong verdedigd. Opmerkelijk was overigens het debuut van de pas 15-jarige Sam Verzijden in de verdediging.

Zondag 8 maart speelt MEP de uitwedstrijd tegen koploper Berkel-Enschot. In Boxtel deed MEP zichzelf te kort tegen deze ploeg. Tijd dus voor eerherstel. Afslag in Berkel-Enschot om 14.45 uur.

EMHC        13-20        Eindhoven        13-2

FOTO BOVEN: MEP won zondag in eigen huis van De Hopbel. Guus van Gardingen (rechts) aan de bal, uiterst links Bram Langenhuijsen. Op de achtergrond zijn Stijn Koesen en Thijs van Geel te zien. (Foto: Hans Verberk).

Kaderteam Wapen

van Liempde naar

kwartfinale beker

BILJARTEN

In de strijd om de Nederlandse beker voor kaderteams heeft Het Wapen van Liempde de kwartfinale bereikt. De ploeg verloor met 6-2 bij Deventer '83, maar de eerdere 8-0 thuiszege zorgde ervoor dat de Liempdse formatie toch door mag naar de volgende ronde.

Het Wapen van Liempde trad in Overijssel verzwakt aan. Een aantal teamleden was ziek. De eerste twee partijen, van Leo van Hastenberg en Robert van der Velden, gingen dan ook verloren.

Ook Martien van de Tillaart kon zijn partij niet in winst omzetten. De zege van kersvers nationaal kampioen Piet Leermakers maakte echter het verschil.

In de kadercompetitie moest het Liempdse team genoegen nemen met een gelijkspel. Tegen het Maarssense Padoc wisten alleen Piet Leermakers en Leo van Hastenberg hun duel te winnen. Martien van de Tillaart kreeg slechts vier beurten van zijn tegenstander en ook de niet fitte Harm van de Laar kon niet tot winst komen.

Niettemin staat Het Wapen van Liempde met nog vijf wedstrijden te gaan op de tweede plaats in de rangschikking.