LIEMPDENAREN KLOPPEN CITO IN 'DE ROODE BLEEK'

DVG wint en kan aansluiten bij kop

DVG heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop goede zaken gedaan. Zelf wonnen de Liempdenaren afgetekend van CITO uit Oss (4-0), de concurrentie liet punten liggen en de koppositie kwam daarmee weer enigszins binnen handbereik.

DVG is de tweede competitiehelft overtuigend van start gegaan. Het is altijd de vraag welke ploeg de winterstop het beste doorstaat en gelet op het resultaat van zondag hoeven de supporters van DVG zich vooralsnog geen zorgen te maken. Met de instelling van de rood-gelen is niets mis.

In de zesde minuut kwam DVG al op voorsprong. Sander van de Ven, later gekroond tot man van de wedstrijd, stuurde Wilco Voets weg aan de linkerkant en zijn voorzet werd door de keeper van CITO niet goed verwerkt. De bal kwam voor de voeten van Rik van Ruremonde die hard in de linkerhoek 1-0 op het scorebord bracht.

Voor rust had DVG nog een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden via een toegekende strafschop. Aaron van Dooren soleerde door het strafschopgebied en werd gevloerd. Bart de Windt schoot vanaf elf meter echter naast het doel. CITO stelde daar weinig tegenover; de schaarse kansjes werden door de Liempdse defensie prima geneutraliseerd.

KANTELPUNT

Na de rust was CITO een stuk gevaarlijker. DVG liet zich meeslepen in het fysieke spel van de gasten. Goalie Sander van Eeuwijk kon met de vingertoppen de gelijkmaker van de opponent uit Oss voorkomen. Het kantelpunt in de wedstrijd was een counter van DVG. Uitblinker Van de Ven ging alleen op de keeper af en werd van achter aangetikt; de tweede penalty voor DVG. Peter Versantvoort benutte deze mogelijkheid wel en bepaalde de stand op 2-0.

CITO zag nog een bal op de bovenkant van de lat belanden, maar kon niet echt aandringen. In een fase waarin DVG sterker werd, zag Voets kans de keeper bijna te verschalken. Waar hij faalde, was de volgende poging wel succesvol. Keeper Van Eeuwijk opende op Bart de Windt die zichzelf goed vrij speelde en Voets in staat stelde 3-0 te scoren.

Meteen daarna was het Aaron van Dooren die met een soort halve volley 4-0 tegen de touwen joeg. Gelet op de uitslagen van de overige teams in de vierde klasse, mocht DVG zich zondag tot winnaar van het weekeinde uitroepen en werd de aansluiting met de bovenste twee ploegen - Juliana Mill en Nijnsel - weer tot stand gebracht.

DVG speelt zondag 8 maart een uitwedstrijd tegen FC Schadewijk in Oss.

FOTO BOVEN: DVG-speler Martijn Caarls in duel met een speler van tegenstander CITO uit Oss. De Liempdse voetballers trokken de wedstrijd met gemak naar zich toe. (Foto: Hans Verberk).

Irene zet Astrantia simpel opzij

Na enkele oefenwedstrijden tegen voetbalteams die in hogere klassen uitkomen, begon zondag voor Irene het serieuze competitiewerk weer. Tegen laagvlieger Astrantia uit Middelaar moest gewonnen worden. De Gemondse ploeg wist het duel vrij gemakkelijk binnen te slepen en won met 1-5.

Nick Vliegenthart tekende voor de openingstreffer. Zijn doelpunt viel uit een vrije trap, de specialiteit van de voetballer. Kort daarna tikte Jelle Hoekstra het tweede én derde doelpunt binnen, op aangeven van respectievelijk Sven Vonk en Mark van Grinsven.

AFGESTRAFT

Na rust werd het spel van Irene slordiger. Dat werd meteen afgestraft door een tegentreffer van Astrantia. Toen de voetballers uit Gemonde weer gas gaven, kwamen ook de doelpunten weer. Zo zorgde Vliegenthart voor de vierde treffer met een afstandsschot en Hoekstra wist zijn derde goal te maken na een fraaie harde voorzet van de opgekomen linksback Jimmy Geerts. De eindstand had nog veel hoger kunnen uitvallen voor Gemonde, maar de ploeg miste teveel kansen.

Irene staat op de tweede plaats in de competitie met nog negen duels te gaan. Zondag 8 maart staat om 14.30 uur een thuisduel tegen middenmotor Elsendorp op het programma.

Astrantia 1 - Irene 1        1-5

Boskant 3 - Irene 2        3-0

Irene 3 - Heeswijk 7        1-4

Irene VE1 - Avesteijn VE1        1-3