Leerlingen vormen een erehaag voor Henny Jansen en zijn echtgenote Marian. Vrijdag ging de Boxtelse docent van gymnasium Beekvliet met pensioen. (Foto: Peter de Koning).
Leerlingen vormen een erehaag voor Henny Jansen en zijn echtgenote Marian. Vrijdag ging de Boxtelse docent van gymnasium Beekvliet met pensioen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BEEKVLIET IN SINT-MICHIELSGESTEL ZWAAIT BOXTELAAR UIT

Erehaag voor gymnasiumdocent Henny Jansen

PETER DE KONING

Ruim veertig jaar zat Henny Jansen uit Boxtel in het onderwijs. De eerste anderhalf jaar van zijn loopbaan gaf hij les op het Jacob Roelandslyceum, vervolgens genoot gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel bijna 39 jaar van zijn kennis en kwaliteiten. Daar nam hij vrijdag afscheid.

Collega's en oud-collega's, vrienden, familie en heel veel leerlingen zorgden voor een gezellige drukte in de Gestelse aula. Leerlingen uit het zesde jaar vormden een erehaag en speelden een bijzonder welkomstlied op de melodie van 'God save the Queen'.

Een passend welkom voor de docent Engels, tevens lid van de schoolleiding, afdelingsleider van klas 4, 5 en 6 en tot voor kort secretaris van de eindexamens. Enkele leerlingen typeerden hem als volgt: ,,Een lieve en bescheiden man die compromissen sluit zonder iemand te benadelen. Hij was er altijd voor je, met een kritische blik en een glimlach. Een man die luistert naar iedereen."

HOOG LEVENSTEMPO

Jansen op zijn beurt had mooie woorden voor de generaties leerlingen die hij in vier decennia zag passeren: ,, Al die jaren genoot ik van hun spontaniteit, nieuwsgierigheid en energie. Van hun belangstelling, humor en inventieve smoezen. Al die dingen ga ik missen. Jongelui belanden in een wereld die voor ze open ligt, maar ook veeleisend is. Ze moeten zich steeds weer bewijzen, onderscheiden; het levenstempo ligt hoog. Als docent heb ik geprobeerd mijn leerlingen vertrouwen te geven, om te groeien tot volwassenen die de wereld aankunnen."