HEILIG HART PAROCHIE

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de derde zondag van de Veertigdagentijd met als motto: 'Grote schoonmaak'. Veertig dagen op weg naar Pasen. Het is een tijd van voorbereiding. Een tijd om onszelf klaar te maken voor het paasfeest. Met Pasen vieren we het nieuwe leven dat we in Christus mogen leiden. De veertigdagentijd is ons gegeven om ieder jaar weer grote schoonmaak in ons hart te kunnen houden en weer werkelijk te leven tot Gods eer en het geluk van allen.

* Vastenactie. In de Veertigdagentijd besteden we ook aandacht aan de mensen ver weg. Het vastenactieproject van dit jaar gaat over Sri Lanka, met name over het jongerenwerk van de caritasorganisatie SETIK. De prachtige foto's in de vakantiefolders over Sri Lanka doen denken aan schoonheid, vrede en harmonie. Achter deze foto's gaat echter een schrijnende werkelijkheid schuil. Een jarenlange bloederige burgeroorlog tussen Tamils en Singalezen is pas sinds 2009 ten einde. Deze oorlog heeft diepe wonden geslagen tussen deze twee bevolkingsgroepen die nog niet zijn genezen. Achter in de Sint-Petrusbasiliek is meer informatie te vinden over het project. Ook op deze kerkpagina staat meer informatie.

* Installatieviering. Zondag 8 maart vindt om 10.30 in de Sint-Petrusbasiliek de installatieviering van pastoor Grubben, en tevens de presentatie van het nieuwe pastorale team van de Heilig Hartparochie, plaats. De installatie zal geschieden door Mgr. Mutsaerts. Na afloop van de viering krijgen bezoekers de gelegenheid de pastoor te feliciteren en kennis te maken met het pastorale team.

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. 67 22 15. Pastor R. Niessen, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. 67 22 15. Kapelaan G. de Jong, Vendelstraat 2, 5298 CZ Liempde. Tel. 63 12 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. 013-52 83 708. Diaken Pierpaolo Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Parochiesecretariaat. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 via telefoonnummer is (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort u via het antwoordapparaat welk nummer u voor dringende zaken kunt bellen. E-mailen kan ook: info@heilighartparochie.nl.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie is Piet van den Broek (91) overleden. Moge hij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Vanaf maandag 9 maart iedere ochtend vanaf 09.00: vouwen en insteken voor de Vastenactie, pastorie Duinendaal. Maandag 10.00 vergadering werkgroep Aandacht voor zieken, pastorie Duinendaal; 19.30 vergadering tienergroep, pastorie Duinendaal. Dinsdag 10.00 overleg Kom en Zie, pastorie Duinendaal.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 viering met samenzang, zondag 09.00 stille mis, voorganger is pater H. de Visser en 10.30 hoogmis met installatie pastoor J. Grubben en presentatie pastoraal team; voorganger Mgr. R. Mutsaerts.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de anglicaanse mis van K. Doevendans.

* Orgelprogramma. Pachelbel-Ciacona in D-dur; Muziek instrumentaal; Raffy, Sortie solennel.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Cécile Strijbos (mgd); Dien v. Casteren- v. Osch (mgd); Simon Verbeek (mgd).

ZONDAG 09.30 Tonny v.d. Besselaar- v.d. Velden (mgd); Jas Voets (mgd); overl. ouders Smetsers- v.d. Heijden en overl. kinderen. 10.30 Lambertus v. Esch en Cornelia v.d. Loo (jgt); Leo Versantvoort (jgt); Wies Bleeker-Vogelpoel (mgd); Renze de Waal (mgd); Corrie Hendriks-Grilis (mgd); Ton de Greeff (mgd); Elisabeth Sleutjes (verj); Jan Pijnenburg; Dré v. Son (verj).

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen; 19.00 viering in woonzorgcentrum Elisabethsdael/Vinckenrode, intenties voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 pater Wim Bleijs.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering. Intenties voor hr. Spring in 't Veld (jgt); Jan Senders.

DONDERDAG 09.30 gebedsviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering. Intenties voor Tiny Thomassen-Spierings; overl. ouders Thomassen-Koppens.

ZONDAG 10.00 eucharistieviering. Intenties voor Wil en Jon Smitt-Smettens; Brigitte v.d. Laar- v.d. Broek; overl. ouders Van der Vleuten- v. Aarle en fam.

DINSDAG 18.00 rozenkrans. 19:00 eucharistieviering.

DONDERDAG 18.30 aanbidding. 19.00 eucharistieviering.

MEDEDELINGEN

* Welkom in pastorie. Op zaterdag zijn belangstellenden tussen 10.00 en 12.00 uur welkom in de pastorie voor koffie, een gesprek of het opgeven van een misintentie.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 woord- en communieviering met zang van Lencante. Intenties voor Gerard v.d. Heijden (verj); overl. ouders Van Heerebeek- v. Hal; Adrianus Pijnenburg (jgt).

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Misintenties die vóór maandagmiddag 12.00 worden opgegeven bij pastor Van den Tillaart of bij Riek van Loon worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Misintenties die later binnenkomen worden alleen tijdens de viering afgelezen.

* Agenda. Zondag 8 maart: installatie van pastoor Jacques Grubben van de Heilig Hartparochie. Woensdag 11 maart: bijeenkomst voor ouders en kinderen vanwege de eerste communie. Donderdag 12 maart: tweede bijeenkomst voor vormelingen. Zaterdag 14 maart, 18.30: eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Kinderen die dit jaar gevormd worden, stellen zich voor.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk: Jan van Kasteren tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70. Misintentie: Riek van Loon. tel. 67 31 62 of bij pastor van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag geopend van 10.00 tot 12.00. Vaak is pastor van den Tillaart aanwezig om mensen te woord te staan. Ook kunnen dan misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het dameskoor. Voorganger is kapelaan G. de Jong. Er is kinderwoorddienst. Intenties voor Toon en Adrie Nooren- v.d. Riet (jgt); Walter v. Beers (jgt); Ad v. Beers; bijzondere intentie; voor de parochie. Na afloop van de viering is iedereen welkom voor koffie, thee of limonade in De Opgang.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in de sacristie. Voorganger is em. pastoor N. Smulders.

MEDEDELINGEN

* Vastenactie. In dit vastenproject staan dit jaar de jongeren uit Sri Lanka centraal die nog in bittere armoede moeten leven. In Het Esseblad dat op 20 maart verschijnt zit het vastenzakje met een begeleidende brief over dit project. Parochianen kunnen hun bijdrage ook deponeren in de bus achter in de Sint-Willibrorduskerk.

* Installatieviering. Zondag 8 maart wordt pastoor J. Grubben door hulpbisschop Mutsaerts geïnstalleerd tot pastoor van de Heilig Hartparochie. Na de viering is in de Sint-Petrusbasiliek gelegenheid om de pastoor te feliciteren met zijn benoeming. Iedereen is van harte welkom.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunnen in de brievenbus van de voormalig pastorie worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via tel. 60 15 65. De bijdrage voor een intentie is 11 euro

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor An v.d. Sangen- v.d. Doelen; Toon v.d. Zanden (jgt); overl. ouders Klomp- v. Turnhout (jgt); Hanneke v. Turnhout (jgt); Cornelis v.d. Broek en Henrica v.d. Broek-Schellekens; Jan Olijslagers.

DINDSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Vastenactie. De opbrengst van de Vastenactie is dit jaar weer bestemd voor Kenia. Vorig jaar werd er een school gebouwd, dit jaar willen wordt een centrale ruimte en bibliotheek gebouwd en een slaapruimte voor meisjes, zodat ze niet elke dag 20 kilometer naar school hoeven te lopen. Er is daar geen stroom, er wordt gevraagd om zonnepanelen om stroom op te wekken. Achter in de kerk liggen enveloppen, daarin kunnen parochianen hun bijdrage in doen voor de Vastenactie. Het geld kan ook overgemaakt worden.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst van Schrift en Tafel die geleid wordt door ds. B. J. van Haarlem uit Eindhoven. Voor de kinderen is er lange Paks. De kinderen hebben hun eigen dienst in De Schakel. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Agendavergadering. Woensdag 11 maart om 14.00 is er een agendavergadering in De Schakel.

* Seniorenmiddag. Vrijdag 11 maart wordt een seniorenmiddag gehouden in De Schakel.

* Bezinningsdag. Zaterdag 14 maart is een bezinningsdag van de kerkenraad.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C. A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Boxtelse Cantorij

concerteert in

kerk Deurne

De Boxtelse Cantorij onder leiding van dirigent Wil Barten verzorgt zondag 8 maart vanaf 16.00 uur een passieconcert in de protestantse kerk aan de Helmondseweg in Deurne. Organist Gerard Habraken verleent zijn medewerking aan de muzikale middag.

Het koor voert het passieconcert voor de 45e keer uit. Dat gebeurt dit keer met een selectie uit het uitgebreide repertoire van de mooiste motetten uit Engeland.

Het programma bevat werken van onder anderen componisten als Tallis, Byrd, Gibbons en moderne 'juweeltjes' van Howells en Rutter. Vanwege de lange connectie van de Cantorij met de kathedraal van Canterbury, waar het gezelschap regelmatig diensten opluistert, ontbreken ook Anglicaanse psalmen niet. De toegang bedraagt 7,50 euro.

De kerk in Deurne is niet groot. Plaatsen reserveren is mogelijk via Wil Barten, telefoonnummer (0493) 31 57 13.

Sri Lanka

centraal in

Vastenactie (3)

De werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Heilig Hartparochie verzorgt de komende weken in de Veertigdagentijd wekelijks een bijdrage over de Vastenactie die projecten ondersteunt in Sri Lanka. Vandaag deel 3.

Het campagneproject van de Vastenactie richt zich dit jaar op het jongerenwerk van SETIK in Sri Lanka. SETIK is de caritasorganisatie van het bisdom Kandy, dat ligt in het midden van het eiland in het beroemde theeplantagegebied. De theeplantages zijn in de 19e eeuw door de Engelsen aangelegd en ze haalden Tamils uit India om op de plantages te werken.

Deze 'Thee-Tamils' leven nog steeds op de theeplantages in kleine gesloten gemeenschappen. De mensen verdienen nauwelijks voldoende om van te leven. Het lijkt op slavenarbeid en het ontbreekt aan schoon water, sanitair, openbaar vervoer en onderwijs.Veel vrouwen werken op de theeplantages of gaan naar het buitenland als huishoudelijke hulp. Dit gaat ten koste van de kinderen welke daardoor slecht begeleid worden. Ze verlaten voortijdig hun school en zwerven langs de straat of gaan op jonge leeftijd werken.

VRIJDAG 6 MAART

Vrij biljart        13.00

Dansmariekes        18.00

Wereldkoor        19.30

Sociaal café        20.00

Witte Merel vergadering        20.00

ZATERDAG 7 MAART

Daphnia districtskeuring        18.00

ZONDAG 8 MAART

Ruilbeurs        10.00

MAANDAG 9 MAART

Koning Willem I College        08.30

Pilates        10.00

Biljart De Walnoot        13.00

Kaarten IVV        13.00

KBO contactmiddag        13.00

VCB yoga        13.00

DS fotocursus        19.00

EHBO        19.30

Sint-Ceciliakoor        19.30

Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 10 MAART

Koning Willem I College        08.00

Biljart Ursulanen        09.00

Koffie-inloop        10.00

Biljart KBO        13.00

FNV belastingen        13.30

Bridge Revanche        19.30

Computerclub        19.30

WOENSDAG 11 MAART

Biljart Ursulanen        09.00

Gym        09.00

Biljart Rentmeester        13.00

Ouderenorkest Da Capo        13.00

Kienen IVV        13.30

KBO tabletcursus        13.30

Zevensprong vergadering        19.00

VVE De Ridder        19.30

DONDERDAG 12 MAART

Koning Willem I College        08.30

Biljart Ursulanen        09.00

Pilates        09.30

Biljart        13.00

Bridge KBO        13.00

Inloopbridge Revanche        13.00

FNV belastingen        13.30

KVG        19.30

Kienen Daphnia        20.00


Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen in Boxtel heeft de komende week de volgende activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 9 MAART

14.30 koersbal in Orion in Lennisheuvel.

13.30 contactmiddag wijk Selissen in De Walnoot.

DINSDAG 10 MAART

13.30 hobbymiddag in de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel-Oost.

13.30 biljarten in De Walnoot.

14.00 kienen in De Adelaar.

WOENSDAG 11 MAART

Eten bij restaurant Lotus aan de Breukelsestraat, aanmelden vóór 7 maart bij Sina van Alphen, telefoon 68 92 85 of Henk Sturkenboom, 67 78 63.

DONDERDAG 12 MAART

13.30 bridge in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion in Lennisheuvel.

VRIJDAG 13 MAART

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.