Lars Jennissen drukte gisteravond zijn handen in het cement. Hij wordt opgenomen in de Walk of Fame. (Foto: Peter de Koning).
Lars Jennissen drukte gisteravond zijn handen in het cement. Hij wordt opgenomen in de Walk of Fame. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

grootse en massale huldiging voor jonge acteur op raadhuisplein Liempde

'Warm Liemt' loopt uit voor Emmy-winnaar Lars

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Toen afgelopen weekend duidelijk werd dat de film 'Alles Mag', waarin Lars Jennissen (14) uit Liempde twee jaar geleden de hoofdrol speelde, een Emmy Award in de categorie 'Beste jeugdfilm/serie' won, vatte een aantal dorpsgenoten het plan op om woensdagavond een huldiging te organiseren. ,,Een Emmy is niet bepaald een lullige onderscheiding", grinnikte François Legius, één van de organisatoren. Gisteren werd de daad bij het woord gevoegd en kwam er een groots ontvangst, met talloze verrassingen voor Lars...

Een half uur voor aanvang verzamelden de eerste mensen zich op het Raadhuisplein. Leerlingen van basisschool De Oversteek vormden een erehaag voor de Liempdse acteur met zelfgemaakte kleurige bogen en klasgenoten van Lars van het Jacob-Roelandslyceum arriveerden in een touringcar. Om 19.00 uur, het moment dat Lars met zijn ouders Wim en Tamara en zusje Lieke onder politiebegeleiding arriveerde in een Amerikaanse slee, werd de tiener luid toegejuicht door honderden aanwezigen.

Bijzonder was de aanwezigheid van medespeler Indy Aponno, de Brabant Band uit Sint-Oedenrode en majorettenkorps Sint Cecilia uit Zijtaart. Die gezelschappen hadden ook een rol in 'Alles Mag'. ,,Je bent in je hoofd vast nog in New York, maar dit is Liemt en we zijn hier allemaal voor jou. Je bent een échte beroemdheid", sprak Liempdenaar Arthur Brands de tiener toe. Even later wist de presentator het succes van Lars op hilarische wijze te verklaren. ,,Hij werd geboren tussen de koeien. 'Alles Mag' had al succes in Toronto en Tokio én werd genomineerd voor een Gouden Kalf. De cirkel is rond, lijkt me."

LEF

Ook burgemeester Mark Buijs had lovende woorden voor Lars. ,,Als er in Liempde iets wordt gedaan, is het van hoge kwaliteit. Maar een Emmy Award, dat had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen bedenken. De film gaat bovenal over een jongen die precies weet wat hij wil. Volgens mij ben jij zelf ook zo. Deze prestatie kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan." Lars ontving dan ook de bronzen sport- en cultuurpenning van de gemeente Boxtel. Burgemeester Buijs: ,,Hopelijk inspireer je hiermee andere jongeren om lef te hebben en met kwaliteit te presteren." Lars, die zichtbaar genoot van de aandacht, bedankte alle bezoekers voor hun aanwezigheid. Vader Wim sprak van een 'warm Liemt'. ,,We hadden op internet wat over de huldiging gelezen, maar hiervan had ik niet durven dromen."

Daar bleef het niet bij. Lars mocht zijn handen steken in een bak cement. De organisatie heeft namelijk het plan opgevat een Walk of Fame te realiseren in Liempde. De tiener is de eerste in - hopelijk - een lange reeks. Tenslotte zorgde de organisatie nog voor een aantal toepasselijke cadeaus: een bioscoopbon en, tot hilariteit van Lars, een cheque voor zijn 'favoriete' restaurant McDonald's.

De leukste verrassing was de majorettenstok die Lars in zijn handen kreeg gedrukt. In 'Alles Mag' wil de hoofdrolspeler niets liever dan bij het majorettenkorps. Om te kijken of de Liempdenaar de trucjes nog niet verleerd was, mocht hij op het Raadhuisplein een kort optreden verzorgen. Met frisse tegenzin voegde de tiener zich bij het gezelschap. Hij bleek de trucjes twee jaar na de film toch enigszins verleerd te zijn...

Na afloop konden mensen Lars en de rest van zijn gezin feliciteren in pannenkoekenrestaurant 't Struifhuis.

Op pagina 17: 'Er komen telkens weer nieuwe verrassingen bij'.