Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

lancering spaarsysteem op 7 maart

'Boxtelaartjes: een uniek en vernieuwend concept'

Spaarsysteem Boxtelaartjes gaat volgende week dan écht van start. Na verschillende informatiebijeenkomsten en publicaties in deze krant hebben ruim zestig ondernemingen en meer dan veertig verenigingen zich tot nu toe aan voor het loyaliteitssysteem. En het aantal is nog groeiende... Vanaf 5 maart ontvangen abonnees en niet-abonnees een spaarpas in de brievenbus; zaterdag 7 maart wordt Boxtelaartjes op liefst drie plekken gelanceerd.

Na de verschillende informatiebijeenkomsten en publicaties in Brabants Centrum staat de teller momenteel op ruim zestig winkels en ondernemingen. Winkeliers die gevestigd zijn in Oosterhof en Selissen meldden zich massaal aan en ook de centrumwinkeliers volgden.

Dat ondernemingen en verenigingen zich in groten getale hebben aangemeld voor het loyaliteitssysteem Boxtelaartjes is bijzonder, aldus directeur Cora van der Meijde van DataMatch. Het Rotterdamse bedrijf is gespecialiseerd in klantenbinding en verzorgt de software rondom Boxtelaartjes. Ook klanten als drogisterij DA, Ici Paris XL, Brova Groep, Duthler en Louwman Retail zijn verbonden aan DataMatch. ,,Er is veel inspanning geleverd om mensen bewust te maken van Boxtelaartjes. Daardoor merk je dat ze zich spontaan aan willen melden. Waar je vaak met veel argumenten moet komen om mensen te overtuigen, zie je dat ondernemers en verenigingen zich hier vooraf al verbinden aan het systeem. Dat is heel bijzonder."

BETROKKEN

Volgens Van der Meijde is het Boxtelse spaarsysteem op meerdere punten een uniek en vernieuwend concept. ,,Zo hebben wij niet eerder een krant als opdrachtgever gehad. Ik zie daarin echter alleen maar voordelen. Zo worden aanbiedingen van ondernemers, die door middel van Boxtelaartjes kunnen worden gekocht, gecommuniceerd via de krant. Pashouders kunnen via Brabants Centrum dus wekelijks zien welke verrassende kortingen er op hen staan te wachten. Daarnaast is de combinatie met verenigingen een mooi element. Iedereen is wel bij een bepaalde club betrokken en wil daar iets goeds voor doen."

Abonnees van Brabants Centrum ontvangen donderdag 5 maart de zwarte spaarpas met daarop een tegoed van driehonderd Boxtelaartjes in de brievenbus. Nadat zij het pasje hebben geactiveerd op www.boxtelaartjes.nl kunnen ze daarmee vanaf zaterdag 7 maart sparen én speciale aanbiedingen aanschaffen. In Brabants Centrum van donderdag 5 maart is al te lezen met welke aanbiedingen de deelnemende winkels en ondernemingen komen.

DRIESLAG

Niet-abonnees ontvangen tussen 5 en 8 maart een groene spaarpas zonder spaartegoed. Bij iedere aankoop bij deelnemende winkels en ondernemingen, kunnen zij Boxtelaartjes sparen. ,,We willen heel graag een beweging op gang brengen waarbij voor inwoners duidelijk wordt dat zij een belangrijke rol hebben om Boxtel levendiger te maken", licht directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum toe. ,,Natuurlijk is dit systeem interessant voor ondernemers en consumenten, maar we wilden er graag een drieslag van maken. Daarom zijn verenigingen er ook nadrukkelijk bij betrokken."

Inmiddels hebben 43 verenigingen zich aangemeld. Van der Zee: ,,En daar komen dagelijks weer nieuwe clubs bij." Tijdens de activatie van de spaarpas, geven mensen aan welke vereniging(en) ze willen steunen. Bij elke aankoop van zo'n voordelig product, wordt er vijftig eurocent (inclusief BTW) van de Boxtelaartjeskorting gedoneerd aan een club, vereniging of stichting naar keuze.

De lancering van de Boxtelaartjes vindt plaats op zaterdag 7 maart in Boxtel: op liefst drie plekken, namelijk winkelcentra Oosterhof én Selissen en in het centrum. Bovendien kunnen aanwezigen met een spel een tegoed van honderd Boxtelaartjes winnen. Wethouder Eric van den Broek is ook aanwezig bij de lancering. Én natuurlijk de mascotte Boxtelaartje...

Pagina 15: 'Op Liemt Gemunt en Boxtelaartjes dienen zelfde doel'.


tweede editie op donderdag 26 maart

Korte lijntjes in Boxtel door het Sociaal Café

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Er zijn al genoeg bijeenkomsten waar mensen met de handen over elkaar zitten en luisteren. Met het Sociaal Café proberen we juist de interactie op gang te brengen", zei wethouder Eric van den Broek gisterochtend. Ruim een jaar na de eerste editie in Sint-Ursula wordt het evenement nieuw leven ingeblazen. Donderdag 26 maart zijn medewerkers van professionele organisaties en vrijwilligers vanaf 19.30 uur welkom bij het Sociaal Café in Sint-Ursula.

Fysiotherapeut Hans Sluijters, Ineke Matheeuwsen van ContourdeTwern en Winston Brooker, actief voor de Seniorenraad, namen samen met de toenmalige wethouder Tossy de Man anderhalf jaar geleden het initiatief voor een Sociaal Café. Het ontmoetingsmoment is bedoeld om te netwerken met mensen van andere Boxtelse organisaties, elkaar op de hoogte te stellen van voorzieningen en initiatieven en te weten welke personen je kunt benaderen bij bepaalde situaties. ,,Er komen al genoeg sociale initiatieven van de grond in Boxtel", stelde Van den Broek. ,,Denk aan Samen in Lennisheuvel en de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde. Maar er kan nog veel meer gebeuren."

De eerste editie trok tachtig bezoekers, meldt Sluijters. ,,Vanuit de gemeente gaat heel veel informatie naar de burgers. Belangrijk is dat mensen van organisaties elkaar kunnen vinden. Als dat lukt, kom je eerder tot oplossingen voor de inwoners. Mensen gingen allemaal met nuttige informatie naar huis en praten op informele manier met elkaar. Netwerken moet leuk zijn én kan veel resultaat opleveren." Het is de bedoeling het Sociaal Café twee tot drie keer per jaar te laten plaatsvinden.

Nieuw is de 'estafette-actie'. ,,We dagen organisaties uit om samen met ons zo'n café te organiseren", licht wethouder Van den Broek toe. ,,Alle organisaties krijgen de mogelijkheden het stokje over te nemen en thema's te agenderen. Het moet zeker geen eenrichtingsverkeer worden." Brooker speelde hier op in door het eerste stokje, een rubberen buisje van een auto, gisterochtend te overhandigen aan de wethouder. ,,Ik wilde eigenlijk een originele estafettestok uit de atletiekwereld. Uiteindelijk kwam ik op deze buis uit, die veel toepasselijker is en staat voor duurzaam en flexibel. De buigzaamheid verbeeldt de kortere lijnen die door het Sociaal Café ontstaan." Brooker had nog een cadeau: een gouden 'allemansschaal'. ,,Hierin kunnen we allerlei briefjes van organisaties stoppen en er één uitkiezen die de volgende editie van het Sociaal Café organiseert..."

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/sociaalcafeboxtel.