Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

SARIS ELECTRO EN FACTOR TACHTIG VERHUIZEN ONDER ÉÉN DAK AAN RAADHUISPLEIN

Nieuw in ondernemend Liempde: de ruilverhuizing

MARC CLEUTJENS

Het woord is aan een van de werktafels van Factor Tachtig bedacht en markeert de stap die de onderneming van Jeroen van IJzendoorn en Robert van de Wiel in pakweg twee weekeinden hebben gezet aan het Raadhuisplein in Liempde: de ruilverhuizing. Factor Tachtig heeft de grote bedrijfsruimte van Saris Electro betrokken, terwijl de onderneming van 'huurbaas' Martien Saris is verkast naar de kleinere werkplek waar IJzendoorn en Van de Wiel de laatste zeven jaar hebben gewerkt. ,,We weten niet of het woord in de Dikke Van Dale staat, maar het typeert wel de stap die we onder één dak hebben gezet."

'Groeiende ondernemers in Liempde ruilen van kantoor'. Onder dat motto zochten Factor Tachtig en Saris Electro deze week de publiciteit. Niet om een grote stap in de carrière te verkondigen, maar om aan te geven dat ze allebei prima op hun plek zitten in het kleine Liempde en door groei én veranderde bedrijfsactiviteiten behoeften hadden aan iets anders. ,,En wat is er prettiger als je elkaar binnen één pand kunt vinden", meent Van de Wiel.

De Liempdenaar stond in 2007 met compagnon Van IJzendoorn aan de wieg van Factor Tachtig, een marketingcommunicatiebureau dat flink aan de weg timmert en inmiddels aardig wat grote klanten heeft weten te bedienen. ,,We zijn bij mij aan huis begonnen. Na een half jaar zochten we al een grotere plek en konden we terecht bij Martien Saris aan de Raadhuisplein", aldus Van de Wiel.

Factor Tachtig telt inmiddels inclusief de oprichters vier fulltime medewerkers en maakt - als er grote opdrachten in portefeuille zitten - gebruik van extra freelancers en zzp'ers die actief zijn op het gebied van copywriting, fotografie, video en vormgeving. ,,Dan ontstaat steeds vaker de behoefte om een wat groter jasje te hebben, zeker als je ook klanten wilt ontvangen."

RUST EN RUIMTE

Met zakenpartner Van IJzendoorn zocht Van de Wiel naar geschikte alternatieven, waarbij voorop stond dat een plek in een anoniem pand op een bedrijventerrein geen optie was. ,,We zijn erg gecharmeerd van Strijp-S in Eindhoven, maar daar zitten meer bedrijven die actief zijn in onze markt. Een rekensom leerde al snel dat hartje Liempde de beste plek was, is én blijft."

Liempde heeft voor Factor Tachtig heel veel voordelen. De nabijheid van de rijksweg en de steden 's-Hertogenbosch en Eindhoven is belangrijk. ,,Daarnaast is het dorp gezegend met een prima voorzieningenniveau en kun je er voor een boodschap goed terecht. Voor ons maar ook voor onze klanten staat Liempde synoniem voor rust en ruimte."

Al die voordelige vestigingsfactoren leidden ertoe dat een goed gesprek met huurbaas Saris al snel dé oplossing bood. ,,Wij waren op zoek naar meer kantoorruimte, Saris Electro wilde de showroom inruilen voor een kantoor. Na overleg bleek ruilen het beste plan. Binnen twee weekeinden was onze ruilverhuizing geregeld en is het bezoekadres voor beide bedrijven hetzelfde gebleven", aldus Van de Wiel.

COMPACTE SHOWROOM

Factor Tachtig beschikt nu over een oppervlakte van 165 vierkante meter. ,,Deze nieuwe omgeving wordt ook gedeeld", vult Van IJzendoorn aan. ,,De flexplekken en groene brainstormroom zijn gratis beschikbaar voor klanten en partners, met of zonder onze denkkracht."

Ook ondernemer Saris is opgetogen over de transactie. ,,We hebben ons de afgelopen jaren meer en meer gericht op de utiliteitsprojecten en hebben minder behoefte aan een grote showroom", zegt de Liempdenaar. ,,Hiervoor in de plaats hebben wij een kantoor naast onze werkplaats gekregen en een nieuwe compacte showroom aan de voorzijde. Door deze ruil hebben we beiden wat we nodig hebben om onze klanten van dienst te zijn, zonder het centrum van Liempde te hoeven verlaten."

De geschiedenis Saris Electro gaat veel verder terug dan die van Factor Tachtig. Volgens eigenaar Martien Saris bestaat de firma al meer dan zestig jaar en was deze altijd gehuisvest aan het Raadhuisplein. ,,En het is prettig dat we hier gehuisvest blijven, hier liggen onze wortels." De vernieuwde showroom omschrijft Saris als compact en modern, helemaal passend bij de eisen van de tijd waarin het Liempdse bedrijf vooral actief is in de utiliteitsbouw en betrokken is bij de bouw van particuliere woningen.

WITKWAST

Als het aan Robert van de Wiel van Factor Tachtig ligt, blijft het marketingcommunicatiebureau tot in lengte van dagen aan het Raadhuisplein gehuisvest. ,,Het pand van de familie Saris verkeert in prima staat, het enige klusje dat we hebben gedaan tijdens de verhuizing is een beetje met de witkwast rondgaan. Het is heel prettig dat we midden in het centrum van Liempde zitten."

Dat naast het pand aan het Raadhuisplein het bezoekerscentrum voor Het Groene Woud wordt ingericht in een oude boerderij, is volgens de ondernemers een leuke bijkomstigheid. ,,Het pand wordt verbouwd en zal ertoe bijdragen dat het dorp nog meer gaat bruisen. Van ons mag Liempde lekker levendig blijven, wij voelen ons hier prima thuis."

De vraag of het woord ruilverhuizing in de Dikke Van Dale staat, is inmiddels beantwoord: nee. Een nieuw woord dus, bedacht in Liempde...

OP DE FOTO'S: Het pand van Saris Electro en Factor Tachtig aan het Raadhuisplein in Liempde blijft onderdak bieden aan beide bedrijven. Beide ondernemingen hebben een interne 'ruilverhuizing' achter de rug waarbij ze elkaars sleutel hebben overgedragen. (Foto's Factor Tachtig).

Afbeelding