Een verzameling keramische tafeldames van kunstenares Tineke Akkers.
Een verzameling keramische tafeldames van kunstenares Tineke Akkers. Foto: Marc Cleutjens

TINEKE AKKERS EXPOSEERT VIA HAVEMANKUNST IN BOXTEL

Kleurrijke kunstexpo bij Bodymince

Enkele weken nadat Ina Haveman een kunstexpositie inrichtte bij restaurant Molenwijk in Boxtel, heeft de Rooise ook een reeks nieuwe schilderijen en sculpturen ondergebracht bij Bodymince aan de Bosscheweg, eveneens in Boxtel. Ditmaal is gekozen voor de veelal kleurrijke werken van kunstenares Tineke Akkers uit Nijmegen.

Haveman is eigenaar van HavemanKunst en verzorgt kunstexposities bij tal van bedrijven en instellingen in Boxtel en omgeving. In restaurant Molenwijk zijn onder meer de fraaie mozaïekwerken van Linda van Deursen uit Boxtel te zien. Sinds deze week pronken de werken van Tineke Akkers bij Bodymince, een bedrijf dat wordt gerund door Thea Verbruggen. Akkers is afkomstig uit Nijmegen, maar verbleef een aantal jaren op Curacao waar ze de opleiding keramiek volgde aan de Akedemia di Arte.

,,Mijn werken zijn vol en rond en volgen de vrouwelijke vormen van het menselijke lichaam", vertelde Akkers deze week bij de inrichting van de tentoonstelling. ,,Daarbij houd ik van kleurrijk en de nodige dosis humor. Zo hoop ik een glimlach te creëren bij de kijker." Akkers heeft in de Keizerstad haar eigen atelier en werkt daar aan schilderijen en keramiek. ,,Ik werk vaak in opdracht, naar organiseer ook workshops."

GOEDE KEUZE

Bodymince-eigenaar Verbruggen vindt dat HavemanKunst een goede keuze heeft gemaakt en dat de werken passen in haar pand aan de Bosscheweg. ,,Ik ben echt blij met de organisatie van deze tentoonstelling door HavemanKunst. Omdat Ina zo'n breed kunstaanbod heeft, is een verrassende expositie altijd gegarandeerd."

Haveman zelf is ook opgetogen. Ongeveer een jaar geleden nam ze het initiatief om kunstwerken op een plek buiten het atelier te kunnen laten zien. ,,Kunstenaars hebben vaak geen tijd om een geschikte expositieruimte te vinden", aldus de Rooise. ,,Ik neem dat zoeken graag op me omdat ik vind dat er veel prachtig werk gemaakt wordt dat meer verdient dan het eigen atelier." Ze begon tijdens kunstmanifestatie De Rode Draad met het exposeren van eigen werk in restaurant De Waag. Dat smaakte naar meer; ze organiseerde tentoonstellingen van meerdere kunstenaars op meer locaties in Boxtel.