Europese ontmoeting in Zagare op ander tijdstip

In 2015 staan voor de stichting Friends of Europe Esch drie reizen naar dorpen op het programma die zijn aangesloten bij het Europees charter. De zomerontmoeting in het Litouwse dorpje Zagare, die in eerste instantie tussen 16 en 20 juli zou plaatsvinden, is verplaatst naar 30 juli tot en met 3 augustus. Belangstellenden kunnen zich tot 11 maart opgeven via e-mailadres info@friendsofeurope.nl.

Daarnaast vindt tussen 24 en 27 september een kleine ontmoeting plaats in Hepstedt (Duitsland), waaraan drie volwassenen kunnen deelnemen. Voor de jongeren is van 15 tot en met 18 oktober een ontmoeting in het Hongaarse Nagycenk. Vier volwassenen en vier jongeren kunnen mee naar Zagare.

Friends of Europe Esch viert dit jaar het 25-jarig bestaan. De stichting ontvangt daags voor de vijftigste editie van het Bierpompfeest vijftig gasten uit acht dorpen die bij het Europese charter zijn aangesloten. Zij worden ondergebracht bij gastgezinnen in Esch en genieten van het gouden Bierpompfeest in het dorp.

Daarnaast wordt een tentoonstelling ingericht door heemkundekring De Kleine Meijerij met foto's en artikelen van zowel het Bierpompfeest als Friends of Europe Esch. Een werkgroep verzamelt momenteel oude foto's, video's, artikelen en attributen van beide Essche evenementen om een tijdslijn te kunnen schetsen. De tentoonstelling is op twee dagen te bezichtigen: op 14 en 16 mei in De Es.

Woensdag 11 maart vindt om 20.00 uur in dorpshuis De Es de lotingsavond plaats.


TONEELSPEL DOOR 'T LIEMPDS STUKSKE

Drie avonden lachen in klucht

't Liempds Stukske voert van vrijdag 6 tot en met zondag 8 maart de klucht 'Familie Bruinsma in de bocht - Groeten van de Veluwe' op in zaal Hof van Liempde. Kaarten kosten acht euro en zijn te koop bij supermarkt Coop of via internet www.tliempdsstukske.nl.

De opvoering kent twee extraatjes. Op vrijdag- en zaterdagavond is het arrangement 'Tafelen bij Truus' te boeken: een driegangenmenu, gecombineerd met het vooraf reserveren van een mooi plekje in de zaal én een kijkje achter de schermen. Op zaterdag treedt na afloop coverband Impulzzz op, waarin regisseur John Zwijnenberg de zang voor zijn rekening neemt. De voorstelling van 't Liempds Stukske op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart begint om 20.00 uur; op zondag gaat het doek om 13.30 uur open. Een uur voor aanvang is het Hof van Liempde geopend.