De gemeente Boxtel heeft vorige week zogeheten smileyborden geplaatst die de snelheid tonen van passerende automobilisten. De buurt is er blij mee, maar wil ook graag verkeersremmers. (Foto: Albert Stolwijk).
De gemeente Boxtel heeft vorige week zogeheten smileyborden geplaatst die de snelheid tonen van passerende automobilisten. De buurt is er blij mee, maar wil ook graag verkeersremmers. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

BUURTBEWONERS IN LIEMPDE IJVEREN VOOR VERKEERSREMMERS

Vendelstraat wil plantenbakken op de rijbaan

De bewoners van de Vendelstraat in Liempde zijn blij met de zogeheten smileyborden die de gemeente Boxtel vorige week in hun buurt plaatste om automobilisten te attenderen op hun snelheid. Maar het is niet genoeg, vinden enkele buurtbewoners. Graag zien zij dat plantenbakken op het wegdek worden geplaatst om hardrijders te ontmoedigen.

Op oudejaarsdag hielden John van Heertum, Ellen Spriensma en Piet van der Velden een ludieke verkeerscontrole om snelheidsovertreders te wijzen op hun rijgedrag. Dat bleek effectvol en de gemeente Boxtel beloofde dat nog die zelfde week smileyborden geplaatst zouden worden om automobilisten erop te attenderen of zij zich al dan niet aan de maximum snelheid van 30 kilometer per uur hielden. Van Heertum moest drie keer bellen waar de borden bleven, maar uiteindelijk zijn ze vorige week dan toch geïnstalleerd. Tot vreugde van de buurt.

Een lekkage in de riolering zorgde in januari ook voor verzakkingen en sindsdien staan er waarschuwingshekken. ,,Hierdoor kunnen in dit gedeelte niet twee auto's gelijktijdig passeren en wordt het verkeer dusdanig geremd dat de omwonenden zeer tevreden zijn. Onbedoeld hebben we dus toch de verkeersremmers gekregen die de gemeente niet wil plaatsen", grinnikt Van Heertum. De buurt hoopt dat de gemeente mobiele plantenbakken wil leveren om op verschillende plekken op het wegdek te plaatsen. Om zo te ondervinden waar deze het beste effect sorteren. ,,Een goedkope oplossing die wij zelf onderhouden en verzorgen."