De Nieuwe Nobelaer Bigband met Boxtelaar Harry Hendriks (rechts) op elektrische contrabas, treedt zondag 15 maart in partycentre Denziz. (Foto: NNBB).
De Nieuwe Nobelaer Bigband met Boxtelaar Harry Hendriks (rechts) op elektrische contrabas, treedt zondag 15 maart in partycentre Denziz. (Foto: NNBB). Foto: Marc Cleutjens

UITWISSELINGSCONCERT IN 'DENZIZ'

Bigbands gaan samen musiceren in Boxtel

De grote zaal van partycentre Denziz aan de Stationsstraat in Boxtel is zondag 15 maart het decor van een bijzonder uitwisselingsconcert. Vanaf 14.00 uur zijn er afwisselend optredens van de Bondsband die is verbonden aan de Gildenbondsharmonie en de Nieuwe Nobelaer Bigband uit Etten-Leur. Kartrekkers zijn Marlies Hobbelen van de Big Band Boxtel en Harry Hendriks van de Nieuwe Nobelaer Bigband.

Het idee voor een dubbeloptreden in Denziz werd vorig jaar bij recreatieplas De Langspier geboren. Daar hield de Gildenbondsharmonie haar seizoenafsluiting met een boomwhackerworkshop van de Boxtelse muzikant Harry Hendriks. ,,Tijdens dat evenement werd het plan geboren om een gezamenlijk optreden te organiseren", vertelt Hendriks, die als muziekconsulent is verbonden aan De Nieuwe Nobelaer.

In Etten-Leur is de Boxtelaar ook muzikaal leider van de Nieuwe Nobelaer Bigband waarin hij de elektrische contrabas bespeelt. ,,Het ensemble bestaat uit negentien muzikanten die samen een ervaringsorkest vormen", vertelt Hendriks. ,,Het is een bigband voor mensen die al wel enige jaren spelen, maar nog weinig of geen ervaring hebben met jazz, swing en bigbandmuziek. Door wat vaker op te treden, bouwen we die ervaring op en dat werkt goed."

BREED REPERTOIRE

Het repertoire van beide orkesten is breed en omvat volgens Hendriks onder meer bigband-, latin- en funkmuziek. ,,Bezoekers zullen veel bekende nummers te horen krijgen, zoals de bekende melodie van The Pink Panther, 'I Feel Good' van James Brown en enkele werken van Glenn Miller, zoals 'In The Mood'. ,,Ook spelen we 'Birdland', een fusionnummer uit de jaren tachtig." Hendriks' bigband wordt aangevuld met enkele sessiemuzikanten, onder wie de bekende drummer Johan van Summeren uit Oirschot.

Marlies Hobbelen van de Big Band Boxtel hoopt op veel publiek en rekent erop dat mensen niet alleen komen luisteren. ,,We willen in de zaal een echte bigbandsfeer creƫren en daar hoort natuurlijk ook bij dat er lekker gedanst wordt." De Big Band Boxtel wordt geleid door Mari van Gils; zang wordt verzorgd door Maria van Gils en de zusjes Donna en Jazzmin Hobbelen.

Het uitwisselingsconcert in Denziz begint om 14.00 uur; de toegang is gratis.