NATIONALE INZAMELING 16-21 MAART

Reumafonds op zoek naar
nieuwe collectanten in Boxtel

Het Reumafonds is in Boxtel op zoek naar collectanten die mee willen werken aan de jaarlijkse collecte, die dit jaar gehouden wordt van 16 tot en met 21 maart.

De campagne van het Reumafonds wordt ondersteund door tv-presentatrice Anita Witzier, die ambassadeur is van het fonds. ,,Ik zet mij graag in voor de bijna twee miljoen mensen in Nederland die leven met reuma, zoals artrose", aldus Witzier. ,,Ouderen, maar ook jonge, werkende mensen of zelfs kinderen kunnen reuma krijgen. Hun aandoening is niet altijd zichtbaar; voor de buitenwereld lijkt er vaak niets aan de hand."

De presentatrice weet uit eigen ervaring dat reuma een 'wrede ziekte' is. ,,De ene dag kun je alles en de volgende dag doet alles pijn. Inmiddels heb ik goede medicijnen en is mijn reumatoïde artritis onder controle, maar niet bij iedereen gaat dat zo. Het kan een jarenlange zoektocht zijn, vol pijn en frustraties." Het Reumafonds geeft voorlichting, ondersteunt patiëntenactiviteiten en komt op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg.

Wie zich in Boxtel wil inzetten, kan contact opnemen met coördinator Margré Schoondermark van het Reumafonds, telefoon (0411) 67 85 65 of e-mail: margre.reuma@ziggo.nl.


Workshop songwriting

De Boxtelse zangeres Marit van Gils, bekend van de rockband Northern Lights, start woensdag 4 maart met een workshop 'songwriting'.

Tijdens vijf bijeenkomsten krijgen de deelnemers de kans hun eigen creativiteit om te zetten in nummers en deze op te voeren tijdens een eindshow op 10 april in jongerencentrum B-Town. Ook de workshops op 4, 11, 18, 25 maart en 1 april worden in B-Town gehouden. Meer informatie of inschrijving? Mail naar info@maritvangils.nl.