'THE KIDS ARE ALLRIGHT' MET ANNETTE BENING

Amerikaanse komedie in Podium Boxtel

'Funny, smart and sexy'. Amerikaanse filmcritici waren in 2010 lovend over de komedie 'The Kids Are Allright' van regisseur Lisa Cholodenko. De film draait vanavond, donderdag 26 februari in Podium Boxtel aan de Burgakker.

'The Kids Are Allright' is de tweede film in de serie 'Hoeksteen van de samenleving?' waarvoor de filmkenners Wim van Liempt en Jos Vervoort van filmclub FilmPodiumScopia dit seizoen gekozen hebben. Films die dit voorjaar nog volgen zijn 'Dogtooth' (19 maart) en 'The Broken Circle Breakdown' (16 april).

In 'The Kids Are Allright' staat een gezin centraal dat gerund wordt door twee moeders centraal. ,,Ook in zo'n wat ongewoon gezin gaat het leven met kinderen hetzelfde als eleders", legt filmkenner Van Liempt uit. ,,De tienerkinderen Joni en Laser zijn afkomstig van dezelfde spermadonor. Dochter Joni, de oudste, voelt de behoefte opwellen om te achterhalen wie haar vader is. Na enig speurwerk en zonder medeweten van hun moeders leidt het spoor Joni en haar broer naar Paul, eigenaar van een restaurant en een rokkenjager. Nu hij in de familiemix verzeild raakt, leidt dat tot explosieve situaties."

'The Kids Are Allright' is een aangename komedie met Julianne Moore en Annette Bening uitstekend acterend als lesbisch ouderpaar. De rol van dochter Joni werd goed gespeeld door de toen nog niet bekende en jonge actrice Mia Wasikowska. Het veelgeprezen scenario van Stuart Blumberg ontving een Oscarnominatie.

Kaartjes kosten acht euro en zijn verkrijgbaar bij Hebbes (Markt) en Jumbo (Oosterhof) en op de avond zelf in Podium Boxtel. De film begint om 20.15 uur met een inleiding van Wim van Liempt.