Doelpuntenmaker Robin van Beek  van Essche Boys zweeft door de lucht in de thuiswedstrijd tegen Tongelre. (Foto: Hans Verberk).
Doelpuntenmaker Robin van Beek van Essche Boys zweeft door de lucht in de thuiswedstrijd tegen Tongelre. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

PLOEG GEEFT VOORSPRONG TEGEN CONCURRENT UIT HANDEN

Essche Boys verspeelt twee dure punten

Essche Boys is er zondag niet in geslaagd om het belangrijke duel met naaste concurrent Tongelre winnend af te sluiten. Tot twaalf minuten voor tijd koesterden de gastheren nog een 1-0 voorsprong, maar toch kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. En dus waren de duiven zuur...

In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en creëerde enkele uitstekende kansen. Die bleven echter onbenut. In de 61e minuut kreeg Essche Boys eindelijk loon naar werken. Robin van Beek profiteerde dankbaar van een fout van de doelman van Tongelre en bracht zijn ploeg op voorsprong: 1-0.

Drie minuten later leek de gelijkmaker te vallen, maar Jethro van Gerven wist de bal net op tijd voor de doellijn weg te schieten. Het bleek uitstel van executie, want in de 79e minuut kon Tongelre wél juichen. Kees Vugs kroonde zich nog bijna tot matchwinner, maar zijn kopbal werd, ook met het hoofd, door een tegenstander van de doellijn gehaald.

Mini1: Essche Boys - Zwaluw VFC        09.30

FOTO ONDER: Doelpuntenmaker Robin van Beek van Essche Boys zweeft door de lucht in de thuiswedstrijd tegen Tongelre. (Foto: Hans Verberk).