ODC'er Remco Schellekens (rechts), hier in duel met een speler van Best Vooruit, boog de achterstand op het laatste nippertje om en scoorde 2-1. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

remco schellekens beslist duel in blessuretijd

ODC op de valreep voorbij Best Vooruit

ODC had de thuiswedstrijd tegen Best Vooruit zondag al voor de pauze moeten beslissen. De tricolores speelden toen bij vlagen uitstekend en kwamen via Bas Verkaik verdiend op voorsprong. Na rust was het Boxtelse spel matig en toen Best Vooruit twee minuten voor tijd langszij kwam, leek het duel in een remise te eindigen. Diep in de blessuretijd besliste Remco Schellekens de wedstrijd alsnog in het voordeel van ODC. Door de 2–1 overwinning stijgt de ploeg van Frank van den Berg weer een plaatsje op de ranglijst en staat de ploeg inmiddels derde.

De tricolores lieten vanaf de eerste minuut zien dat ze de drie punten graag in Boxtel wilden houden. Binnen het kwartier leidde dat tot de openingstreffer. Een mooi hakje van Schellekens belandde precies in de loop van Verkaik die zich van zijn tegenstander ontdeed en de bal voorbij doelman Frank van den Boogaard in het doel schoof.

In de 25e minuut kreeg ODC de kans om de score te verdubbelen toen Paul Smulders Tommy van den Berg alleen voor Van den Boogaard zette maar de middenvelder speelde de bal iets te ver voor zich uit waardoor de keeper nog kon redden. De 2-0 hing in de lucht maar viel niet; ook niet vlak voor rust toen eerst Schellekens en later Verkaik een opgelegde kans lieten liggen.

STOKJE

Na de thee was het spel van de Boxtelse ploeg een stuk minder. Toch had Verkaik na een klein uur spelen wederom het tweede doelpunt op zijn schoen, dit keer op aangeven van Rob Scholten. Opnieuw stond doelman Van den Boogaard in de weg.

Best Vooruit kwam vervolgens steeds vaker in de buurt van het doel van Teun van Gestel. Twee minuten voor tijd kregen de tricolores de gevreesde gelijkmaker om de oren. Vanaf een meter of twintig poeierde Jorn van der Wiel de bal buiten het bereik van iedereen in de rechterkruising. Daarmee leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, maar Schellekens stak daar diep in de blessuretijd een stokje voor. Nadat Verkaik een bal van Scholten verlengde, kwam de Boxtelse spits vrij voor het doel te staan waarna hij de wedstrijd alsnog in het voordeel van de tricolores besliste.

Zondag 1 maart gaat ODC op bezoek bij EVVC in Vinkel.

RECREATIEF TAFELTENNIS

De wedstrijden in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie leverden dit keer weinig veranderingen op in de stand. Alleen Taverbo Sabo 2 nam dankzij een ruime 8-2 zege op Bat Boys de vierde plaats over van het team van grand café Rembrandt, dat met 7-3 ten onder ging tegen Sabo Boxtel.

Duidelijk werd wel dat de top drie, bestaande uit Taverbo Sabo 1, Sabo Boxtel en Taverbo Sabo 3 verder afstand neemt van de overige ploegen. De strijd in de onderste regionen beperkt zich tot vier teams, die er alles aan gelegen is niet als rode lantaarndrager te eindigen.

KOPLOPER

Koploper Taverbo Sabo liep door een 8-2 overwinning tegen Taverbo Sabo 4 één punt uit op naaste concurrent Sabo Boxtel, dat Taverbo Sabo 3 twee punten dichterbij zag komen. Het laatstgenoemde team was met 9-1 veel te sterk voor De Dommel, mede dankzij het uitstekende spel van Ad van Weert en Henk IJsseldijk die beiden hun drie enkelspelen in winst wisten om te zetten. Alleen Uschi Meeuwis dolf het onderspit in de partij tegen Ad van Lier.

Door de kansloze nederlaag van De Dommel en het 8-2 verlies van Bat Boys was de wedstrijd tussen Van Weert Schilderwerken en Cornuiten van groot belang met het oog op de bezetting van laatste plaats. Jordy van de Laak boekte drie zeges voor Cornuiten en won het dubbelspel samen met zijn broer Nick, die zelf ook aan het langste eind trok in het enkelspel tegen Tim Schalkx. Teamgenoot Stef Schellekens versloeg op zijn beurt Peter Kemps. Schalkx en Kemps wonnen toch ieder één keer, terwijl hun teamgenoot Rob van Grinsven met twee zeges de schade wist te beperken voor Van Weert Schilderwerken.

NOG NIETS BESLIST

Hekkensluiter Cornuiten zegevierde uiteindelijk met 6-4. Door deze winstpartij en de nederlagen van de concurrentie is het gat geslonken van de nummer elf op de ranglijst tot drie punten met De Dommel en vijf met Bat Boys. Het team van Rotsvast, dat deze ronde niet in actie kwam, is ook nog niet veilig.

Hoewel er nog niets beslist is in de BRTC - met nog drie volle speeldagen en een inhaalprogramma op de kalender - zijn de titelkansen voor Taverbo Sabo 1 alleen maar groter geworden. De strijd onderin ligt nog volledig open.

In de komende speelronde neemt lijstaanvoerder Taverbo Sabo 1 het op tegen Cornuiten en treft Taverbo Sabo 3 het team van Bat Boys. Taverbo Sabo 2 treedt in het strijdperk tegen Grand Café Rembrandt, terwijl Taverbo Sabo 4 gaat proberen Rotsvast te verslaan en Van Weert Schilderwerken het laaggeklasseerde De Dommel ontmoet.