'Vincentius' verdeelt 10.000 euro onder Boxtelse hulporganisaties

Niet minder dan acht Boxtelse hulporganisaties met veelal een uiteenlopende achtergrond krijgen dinsdag 3 maart een cheque van de Vincentiusvereniging Boxtel. De Vincentiusvereniging verdeelt een bedrag van 10.000 euro.

De Boxtelse bevolking heeft volgens bestuurslid Arnold Krielen afgelopen jaar veel steun verleend aan de doelstellingen van de Vincentiusvereniging. Door tweedehands goederen aan te bieden of te kopen bij de kringloopwinkel aan de Van Leeuwenstraat, werd bijgedragen aan de bestrijding van stille armoede en werd de hulpverlening aan inwoners die een moeilijke tijd doormaken ondersteund.

,,Een van de manieren waarop de Vincentiusvereniging het verdiende geld tot nut maakt voor de Boxtelse, Liempdse en Lennisheuvelse gemeenschap is het ondersteunen van personen en organisaties die eveneens hulp verlenen en armoede bestrijden", zegt Krielen. ,,Armoede wordt daarbij breder getrokken en behelst in de ogen van ons bestuur ook sociale armoede, eenzaamheid, isolement."

EVEN VOORSTELLEN

Vrijwilligers van de Vincentiusvereniging hebben volgens het bestuurslid op democratische wijze gekozen om acht organisaties financieel te steunen. Dat zijn in willekeurige volgorde de Voedselbank Boxtel en Omgeving, stichting Leergeld Boxtel, Vrijwillige Thuiszorg Boxtel, Zonnebloem Boxtel, Zonnebloem Liempde, Ziekenbezoek Groep Verrijzenisparochie (thans Heilig Hartparochie), Stichting Uitkeringsgerechtigden Boxtel en de generatietuin.

De uitreiking van de cheques vindt dinsdag 3 maart plaats in gemeenschapshuis De Rots, aanvang 20.00 uur. De bovenzaal waar de uitreiking plaatsvindt, is ook bereikbaar is met de lift. Alle ontvangers krijgen gelegenheid om hun organisatie voor te stellen en kunnen aangeven wat ze met de donatie van de Vincentiusvereniging gaan doen.

Boxtel

Jeugdnatuurwacht

De leden van de Jeugdnatuurwacht Boxtel nemen zaterdag 28 februari deel aan een spelletjesochtend in gemeenschapshuis De Walnoot. Tussen 10.00 en 11.30 uur gaan de kinderen vijf opdrachten maken. De letters die verzameld worden, vormen samen een woord. De tijd die de groepsjes voor de opdrachten krijgen is beperkt. Meer weten? Kijk op www.jnwboxtel.nl.