WEINIG SCHADE AAN WINKEL EN WONING

Brandmelding in stomerij Van Beekstraat loos alarm

STEFAN LATIJNHOUWERS

De brandweer van Boxtel rukte dinsdagavond met groot materieel uit vanwege een melding van een woningbrand boven Stomerij Boxtel in de wijk Selissenwal. Na onderzoek in het winkelpand bleek er sprake te zijn van loos alarm.

De eigenaren Rhiba Sabri en Mimoune Bouzouine waren erg geschrokken door de gebeurtenissen. Begrijpelijk, want eind 2012 verwoestte een brand de toenmalige stomerij van het ondernemerspaar aan de Stationsstraat. ,,Gelukkig is er nu weinig aan de hand, maar toch sta ik nog steeds te bibberen. De beelden van de brand van ruim twee jaar geleden komen weer helemaal terug. Dit brengt die slechte herinnering weer helemaal naar boven", liet Sabri dinsdagavond weten.

De schade in het pand viel erg mee. ,,Wel was er enige rookontwikkeling in de cv-ruimte van de stomerij. Er trok een plasticachtige geur van de winkelruimte naar onze woning boven, mogelijk veroorzaakt door een aansteker die in brand was gevlogen of waxinelichtjes. Toen Mimoune beneden poolshoogte ging nemen en de rook zag, hebben we uit voorzorg de brandweer gemeld. Die hoefde gelukkig niet serieus in actie te komen. We zijn met carnaval dicht geweest, maar gaan morgen (gisteren, woensdag 18 februari - red) gewoon weer open."

De activiteiten van de brandweer bij de stomerij aan de Van Beekstraat trokken veel bekijks van de omwonenden. Gevreesd werd voor een herhaling van de grote brand eind 2013 waarbij drie winkelpanden in de nabijgelegen Sint-Severusstraat de hens ingingen. Het toegestroomde publiek werd dinsdagavond op afstand gehouden door de politie, die het gebied met linten hermetisch afsloot. Uit veiligheidsoverwegingen was toegang tot de bovenliggende appartementen tijdelijk niet mogelijk. De zaak van Sabri en Bouzouine werd met een overdrukventilator door de brandweer geventileerd.

De stomerij in Selissenwal is sinds oktober 2014 gevestigd aan de Van Beekstraat.