DRINGEND COLLECTANTEN NODIG IN BOXTEL

Amnesty International houdt collecte voor mensenrechten

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in de week van 1 tot en met 7 maart haar landelijke collecte. Ook in de gemeente Boxtel zullen collectanten weer de straat op gaan.

In 2014 gingen in heel Nederland 25.000 vrijwilligers langs de deuren en werd 1,62 miljoen euro opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan de organisatie haar werk blijven doen. Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten heeft die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechtendocumenten.

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. Veel acties van Amnesty zijn succesvol: gewetensgevangene worden vrijgelaten, een 'verdwenen' persoon wordt gevonden, een zieke gevangene krijgt medische verzorging, een geïsoleerde gevangene krijgt bezoek van familie of een advocaat of een doodvonnis wordt omgezet of uitgesteld. Jaarlijks komt Amnesty International honderden keren bliksemsnel in actie omdat iemands leven in acuut gevaar is, bijvoorbeeld omdat marteling of 'verdwijning' dreigt.

De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Amnesty International is een onafhankelijke organisatie en is niet gebonden aan een politieke overtuiging of godsdienst. Daarom neemt Amnesty voor haar onderzoeken en acties geen geld van overheden of politieke groeperingen aan.

COLLECTANTEN GEZOCHT

Amnesty International is in Boxtel dringend op zoek naar vrijwilligers die willen collecteren, ook al is het slechts enkele uren. Meer informatie of aanmelden kan via www.amnesty.nl/collecte of e-mail: collecte@amnesty.nl. Bellen kan ook met coördinator Maria van der Wiel, telefoon (0411) 67 41 82.