Liempdse jongeren vermaakten zich op carnavalsmaandag uitstekend met de lasergame in het Concordiapark. (Foto's: Gerard Schalkx).
Liempdse jongeren vermaakten zich op carnavalsmaandag uitstekend met de lasergame in het Concordiapark. (Foto's: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

NIEUWE ACTIVITEIT IN PLOEGERSLAND

Lekker oorlogje voeren tijdens carnaval. Kicken!

STEFAN LATIJNHOUWERS

Jongeren van 12 tot 17 jaar vermaakten zich maandag uitstekend met een nieuwe, 'supercoole' activiteit in het Liempdse Concordiapark. Nadat prinsenvereniging De Ploegers vorig jaar met veel succes speciaal voor dezelfde doelgroep 'Kartnaval' organiseerde, leefden ruim vijftig jongens en meisjes zich dit keer uit met laserguns.        

Met het maximum aantal van 56 deelnemers (acht teams van zeven leden) bleek de lasergame, die plaatsvond onder begeleiding en toezicht van een gespecialiseerd bedrijf, razend populair. Het grasveld rond de kiosk in het park was voorzien van diverse obstakels, zoals een gebutste auto waar de jongeren overheen konden lopen en op mochten liggen en staan. Verder ook houten schotten waarachter de deelnemers zich konden verschuilen. ,,Negentig procent van de jongeren komt uit Liempde en verder doen ook enkele Boxtelse kids mee. De meisjes zijn veruit in de minderheid, maar toch nemen ook enkele mixteams deel", liet Reggie van Genuchten van De Ploegers weten. Wij zijn hier in totaal met zes leden van De Ploegers om alles in goede banen te leiden, waarbij Theo Megens en François Legius als spreekstalmeesters fungeren."

VERSTERKEN

Het enthousiasme van Megens en Legius werkte aanstekelijk, want tijdens de middag kwamen steeds vaker andere jongeren en groepjes carnavalsvierders een kijkje nemen bij de activiteit. Van Genuchten: ,,Achterliggende gedachte is ook dat we elkaar versterken, bijvoorbeeld door de deelnemende jongeren na afloop van de lasergame een paar consumpties aan te bieden die ze vervolgens kunnen 'verzilveren' in een van de cafés hier in het Liempdse centrum."

De jongeren mochten zich een half uur lang uitleven met de laserguns in het park. Als echte soldaten losten ze een paar 'schoten' om na een flinke sprint weer dekking te zoeken. De teamleden rolden door het gras en voerden overleg met elkaar over de te volgen strategie. ,,Echt gaaf dat laserschieten, al vond ik het karten vorig jaar nog nét even wat spectaculairder", liet Joop van der Eerden (15) na afloop weten. Samen met zijn vrienden Robin Voets (14) en Stefan Braat (14) was hij op weg naar één van de kroegen nabij het oude raadhuis.

Van der Eerden: ,,Het is leuk dat ze in Liempde voor onze doelgroep zo'n leuke alternatieve activiteit organiseren, al vinden we het ook leuk om carnaval te vieren. Maar daarvoor gaan we liever naar Rooi, daar is meer te doen." Ook Robin en Stefan hadden zich prima vermaakt. ,,En we hebben nog gewonnen ook met ons team. Dit was een leuk half uurtje en dat voor vijf euro en paar consumpties. Niet slecht. Lekker een beetje oorlog voeren op de maandagmiddag. Kicken hoor!", aldus Robin. Stefan: ,,En ook wel prettig om even iets heel anders te doen dan te hossen en te springen, al gaan we zeker nog een keer carnavallen."

FOTO ONDER: Liempdse jongeren in actie tijdens de lasergame op carnavalsmaandag in het Concordiapark. (Foto's: Gerard Schalkx).

Afbeelding