Comsche Hoeve 3 haalt Boxtelse biljarttitel binnen

In de achttiende ronde is het geen der concurrerende teams nog gelukt om de koploper in te halen. Vooral De Adelaar, dat slechts 41 punten hoefde te behalen, een toch vrij normale score, heeft met slechts 33 punten de kansen laten liggen. De Comsche Hoeve 3 werd nu zonder te spelen kampioen.

Het Groene Laken en De Amateur 2 passeerden De Adelaar zelfs nog op de eindlijst. Maandag was de match tussen De Amateur 2 en 't Krijtje slechts een formaliteit. De laatste ploeg is gedurende de hele competitie niet goed op stoom gekomen en verloor kansloos.

De wedstrijd van carnavalsvrijdag tussen De Comsche Hoeve 2 en Het Groene Laken 1 werd al veel eerder gezien en was sportief gezien van een laag kaliber. Beide ploegen waren immers al kansloos voor de eindzege.

Het echte vuurwerk was op donderdag te bewonderen. Op twee tafels naast elkaar speelden Het Groene Laken 2 en De Amateur 1 de sterren van de hemel. Het Groene Laken 2 behaalde door een forse overwinning op De Comsche Hoeve 1 een eervolle tweede plaats in de eindrangschikking en drie meter verderop werd titelpretendent De Adelaar vernietigend verslagen door De Amateur 1, dat daardoor tenslotte derde werd.

Alle nieuwe gemiddelden der biljarters worden gebruikt bij de individuele Boxtelse kampioenschappen, die reeds over een paar weken van start gaan.

Uitslagen 18e ronde

De Amateur 2 - 't Krijtje        46-24

Comsche H. 2 - Groene Laken 1        38-28

Groene Laken 2 - Comsche H. 1        44-28

De Adelaar - De Amateur 1        33-45

Eindstand

Comsche Hoeve 3        617

Het Groene Laken 2        613

De Amateur 1        610

De Adelaar        610


Wapen van Liempde door in beker

Biljartvereniging Het Wapen van Liempde heeft de eerste wedstrijd in de achtste finale van het bekertoernooi voor kaderteams overtuigend gewonnen. In eigen huis werd Deventer '83 met 8-0 opzij gezet.

Martien van den Tillaart (230 caramboles in 14 beurten) en Harm van de Laar (110 caramboles in 12 beurten) beten het spits af en zetten het Liempdse team op een 4-0 voorsprong. In de tweede helft van de avond voltooiden Ton Rovers (250 caramboles in 16 beurten) en Piet Leermakers (140 caramboles in 18 beurten) het karwei. Eind februari vindt de return plaats in Overijssel.

In de kadercompetitie leed het Liempdse team een pijnlijke nederlaag tegen het Veenendaalse Brand. Alleen Piet Leermakers voldeed tijdens dat duel aan de verwachtingen. Hij maakte 140 caramboles in 12 beurten en zorgde daarmee voor de enige winstpartij.

De andere drie duels gingen met matige moyennes verloren.

Uitslagen

Brand - Wapen v. Liempde kader        6-2

Wapen v. Liempde kader - Deventer '83        8-0

Wapen v. Liempde 1 - DVS        23-26

De Hazelaar - Wapen v. Liempde 2        19-30

Wapen v. Liempde 3 - Asperia        23-30