Afbeelding
Foto: Peter de Koning

NIEUWE UITDAGING HOCKEYCOACH ROGER VAN GENT IN BELGIË

'Royal Antwerp is club met aanzien'

PETER DE BEKKER

Voor het eerst is Roger van Gent coach in het buitenland. De Boxtelaar, die de Eindhovense hockeyclub Oranje Zwart jaren geleden aan de eerste landstitel in de clubhistorie hielp, werd in december aangesteld bij het Belgisch Royal Antwerp. Die club moet hij zien te behouden voor de Belgische hoogste klasse. Zondag start het tweede deel van de competitie. Antwerp treft dan Braxgata.

De nieuwe uitdaging prikkelt Van Gent. ,,Ik ben nieuwsgierig", geeft hij toe voor zijn eerste competitiewedstrijd met Antwerp. ,,Ik liep al 26 jaar in de Nederlandse hoofdklasse rond. Die ken ik van binnen en van buiten."

De Nederlandse competitie staat bekend als een van de sterkste van de wereld, maar het niveau in Belgiƫ is de laatste jaren een stuk omhoog gegaan. Dat blijkt ook uit de prestaties van het nationale team. ,,Ik denk dat veel Belgische ploegen niet zouden misstaan in de Nederlandse hoofd- of overgangsklasse."

ANTWERP-ONWAARDIG

Eigenlijk had Van Gent een sabbatical genomen als hockeycoach, nadat hij Tilburg vorig jaar behield voor de hoofdklasse. ,,Ik zat hier dus niet echt naar te hunkeren. Maar in je achterhoofd houd je er altijd rekening mee dat je in de winterstop kan worden gebeld."

Antwerp bezet de tiende plaats op de ranglijst, met elf punten uit dertien wedstrijden. De club houdt alleen Herakles en Wellington onder zich. Dat is Antwerp-onwaardig. ,,Onder Piet-Hein Geeris werd de club in 2007 nog landskampioen", weet de Boxtelse topcoach. ,,Antwerp speelt al vele jaren op het hoogste niveau en kent een grote historie. Het is een club met aanzien."

POTENTIEEL

Vanwege de tegenvallende resultaten brak Antwerp eind vorig jaar met de Australische trainer Anthony Potter. ,,Het afscheid nemen van een coach is altijd een rouwproces", weet Van Gent. ,,Zoiets moet door de spelers verwerkt worden."

Aan hem is nu de taak Antwerp in negen wedstrijden op het hoogste niveau te houden. Het bestuur van de club heeft vertrouwen in hem. Van Gent werd gepresenteerd als 'coach met een indrukwekkend palmares'. Ook de Boxtelaar is positief. ,,We zijn nu een week of vier aan het trainen en ik vind dat er potentieel in de groep zit."

IETS TE AANVALLEND

Van Gent wijst op de oefenwedstrijden van de laatste weken. ,,Die hebben we bijna allemaal gewonnen. Al waren er wel wat verbeterpunten aan te wijzen. Ik denk dat Antwerp tot nu toe iets te aanvallend heeft gespeeld. Daardoor ontstonden er gaten op het veld. We hebben nu iets meer zekerheid ingebouwd en de opbouw ietwat veranderd."

Het contract van Ven Gent loopt tot de zomer. ,,Daarna kijken we of we met elkaar verder willen."

FOTO BOVEN: Roger van Gent behield vorig jaar Tilburg al voor het hoogste niveau. (Foto: Peter de Koning).


Libreteam Ivoor

blijft wisselvallig

Het eerste libreteam van biljartvereniging 't Ivoor toonde vorige week wederom zijn wisselvalligheid. Alleen Theo Verhagen wist zijn partij te winnen met een moyenne van 7,89. Chris Fasseur en Don van der Wiel lieten punten liggen met respectievelijk zeven en vijf punten.

Het tweede team was vrij. Het derde team speelde remise. Math Hendriks en Gerard de Beer wonnen allebeide hun partij, maar Jan Meeuwis verloor - ondanks hevig verzet - met zes punten.

In de dagcompetitie verloor `t Ivoor 2 ruim. Van dat team wist alleen Wim van Dijk zijn partij in winst om te zetten. Jan Meeuwis, Ad Habraken en Frans Klein lieten punten liggen. Het eerste team boekte een belangrijke zege in de strijd om de koppositie. Theo Verhagen, Toon Bevers en Henk van Boxmeer sleepten de punten binnen. Het 3-bandenteam klein, was vrij.

Het 3-bandenteam groot verraste koploper Ammerzoden 2. Het gat van vijf punten werd zo verkleind tot twee punten. Leo van de Westelaken en Bernhard Legierse waren hiervoor grotendeels verantwoordelijk met twee winstpartijen. Louis van der Meijden bleef enigszins achter met zes punten.

Uitslagen week 7

Librecompetitie

Krijt op Tijd 1 - 't Ivoor 1        29-22

't Ivoor 3 - BV De Hazelaar 7        26-26

Dagcompetitie libre

Pas Buiten 1 't Ivoor 1        37-38

't Ivoor 2 - Triangel 1        30-39

Driebanden groot competitie

't Ivoor 1 - BV Ammerzoden 2        26-23

Programma maandag 23 februari

3-band: 't Ivoor 1 - BC Ammerzoden 1        19.30

Programma woensdag 25 februari

Libre C2: 't Ivoor 2 - De Helftheuvel 3        20.00

Programma donderdag 26 februari

Libre C2: BV D'n Hoek 1 - 't Ivoor 3        20.00

3-band: 't Ivoor 3 - De Hopbel 3        13.00


Blox organiseert volleybalspeeltuin

Volleybalclub Blox organiseert zaterdag 21 februari een volleybalspeeltuin voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

In sporthal De Braken leren ze van 11.00 tot 12.00 uur op een speelse manier balvaardigheden en kunnen ze klimmen en klauteren. Plezier in bewegen staat voorop. Deelname kost een euro. Opgeven kan via volleybalspeeltuin@vcblox.nl.