DERTIENDE BRIDGEDRIVE ROTARY

Bridgers gaan kaarten voor nieuwe duofietsen

MARC CLEUTJENS

Rotaryclub Boxtel Oirschot Haaren houdt zaterdag 14 maart alweer de dertiende editie van de jaarlijkse bridgedrive. Ook dit jaar is weer een goed doel aan de bridgedrive verbonden; de serviceclub heeft dit jaar gekozen voor de aanschaf van enkele duofietsen voor woonzorgcentra in Boxtel en Oirschot.

De Tijberzaal van het Baanderherencollege is opnieuw het decor van de bridgedrive. Tijdens het denksportevenement is er plaats voor maximaal 88 bridgeparen; volgens mede-organisator Jerôme van Helvoort hebben zich al 55 paren gemeld en is er dus nog ruimte om in te schrijven. ,,Zoals elk jaar wordt de bridgedrive afgesloten met een loterij waarbij tal van ondernemers uit Boxtel en Oirschot leuke prijzen beschikbaar hebben gesteld. Ook een aantal Rotarians stelt prijzen beschikbaar, zoals boeken, cadeaubonnen en wijnpakketten."

De bridgedrive van Rotaryclub Boxtel Oirschot Haaren levert jaarlijks enkele duizenden euro's op voor een goed doel. Dit jaar wordt de opbrengst gebruikt voor de aanschaf van nieuwe duofietsen voor drie woonzorgcentra. Het betreft rijwielen voor woonzorgcentrum Sefkat van de Zorggroep Elde aan de Bosscheweg en de woonvoorziening aan de Molenstraat van Cello, beide in Boxtel. In Oirschot zal een duofiets gedoneerd worden aan woonzorgcentrum Blijendaal van Amaliazorg.

LICHAAMSBEWEGING

,,Door het aanbieden van deze duofietsen kunnen de bewoners van deze huizen onder begeleiding naar buiten en genieten van de omgeving", licht Van Helvoort toe. ,,De mensen die anders weinig kans zien om naar buiten te gaan, kunnen dankzij de duofiets samen met een familielid of vrijwilliger gaan fietsen. Dat is niet alleen fijn om de mooie groene omgeving van Boxtel en Oirschot te verkennen, maar ook goed voor de lichaamsbeweging." Er bestaan meerdere soorten duofietsen. Het zijn fietsen waarop twee personen naast elkaar zitten en samen trappen. Er zijn ook duofietsen die de mogelijkheid bieden om iemand in een rolstoel mee te nemen.

De betrokken zorgorganisaties Elde, Cello en Amaliazorg zijn blij met de steun van Rotaryclub Boxtel Oirschot Haaren. Vrijwilliger Theo van Gerwen, die de leden van de Rotaryclub onlangs uitgebreid voorlichtte, vertelt dat steeds meer bewoners van de woonzorgcentra de kans krijgen om naar buiten te gaan als er meer duofietsen komen. ,,Met de komst van meer duofietsen gaan we ook meer vrijwilligers werven, die nodig zijn om alle mensen op maat te kunnen bedienen."

GOEDE DOELEN

De bridgedrive van Rotaryclub Boxtel Oirschot Haaren beleeft dit jaar de dertiende editie. Tijdens voorgaande afleveringen werden zeer uiteenlopende goede doelen dichtbij en ver weg ondersteund. Vorig jaar viel de keuze op stichting Eet met je hart dat eenzame ouderen ondersteunt. Daarvoor was er onder meer steun voor de Voedselbank, projecten in Salonta en een initiatief in Bolivia. Daar werd met hulp van de plaatselijke Rotaryclub de stichting Straatkinderen van Cochabamba opgericht.

Deelname aan de bridgedrive kost 40 euro per paar, inclusief koffie, thee en lunch. Inschrijven kan tot 7 maart via e-mail bij Jerôme van Helvoort via e-mail heldia@ziggo.nl. Bellen kan ook naar nummer (0411) 61 07 86. Geld kan overgemaakt worden op NL58 RABO 010.88.33.399 onder vermelding van 'Rotary Bridgedrive Boxtel'.

l