Geen plek Herenboeren bij park

Het plan van de Stichting Herenboeren Boxtel om biologisch te gaan boeren op de weilanden en akkers van het Wilhelminapark op de grens van Boxtel en Sint-Michielsgestel – een gebied dat wordt beheerd door de Margraff Stichting – wordt waarschijnlijk geen realiteit. Dat maakte wethouder Peter van de Wiel dinsdag bekend na vragen van Balans.

,,We staan heel positief tegenover dit initiatief", benadruk Van de Wiel. ,,Maar het is zeer de vraag of de 'locatie Marggraff' geschikt is." Hij wijst onder meer op de verordening Ruimte. Die maakt een agrarische- of woonbestemming daar onmogelijk. Een tijdelijke vergunning is volgens hem ook niet aan de orde. ,,Wij kunnen geen ijzer met handen breken", legt Van de Wiel uit. ,,Maar er komt meer agrarische bebouwing leeg te staan. Als we mogelijkheden zien, zullen we die meteen aandragen."

INTENTIE

Half januari spraken de Stichting Herenboeren Boxtel en de Marggraff Stichting officieel de intentie uit met elkaar te gaan samenwerken. De voedselcoöperatie hoopte het Wilhelminapark te mogen gebruiken voor het verbouwen van voedsel. Het landgoed is normaliter gesloten.