Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Boxtel roert de trom in Nieuwspoort

De campagne tegen de proefboringen naar schaliegas is vanochtend in Den Haag nieuw leven ingeblazen. Op de dag dat de Tweede Kamer de gaswinning in Groningen behandelde, toog wethouder Peter van de Wiel van Boxtel naar perscentrum Nieuwspoort om een nieuwe digitale actie van alle gemeenten tegen schaliegas te lanceren.

'Twitter mee: #schaliegasnee'. Dat was het motto dat klonk in Nieuwspoort, waar Boxtel met de gemeente Noordoostpolder de trom roerde om de weerstand tegen schaliegas weer eens onder de aandacht te brengen. Ook bestuurders van de gemeenten Utrecht en Almelo en een gedeputeerde van de provincie Friesland namen aan de persconferentie deel, die samen viel met een Kamerdebat over gaswinning in Groningen.

De actie in Den Haag gold als de afsluiting van het manifest tegen schaliegas. Wethouder Van de Wiel lanceerde een filmpje dat op Facebook te zien is. In het filmpje roepen bestuurders op om nee te zeggen tegen schaliegas. Na de persconferentie in Nieuwspoort sloot wethouder Van de Wiel even aan bij demonstranten op het Plein in Den Haag.

Op pagina XXX uitgebreid aandacht voor de laatste ontwikkelingen rond schaliegas.

OP DE FOTO: Hans Vorstenbosch, Mirjam Bemelmans en Irma Gommers van Schaliegasvrij Boxtel namen vandaag ook deel aan het protest tegen gasboringen. (Foto: Peter de Koning).