Burgemeester Rens, prins Sven, prinses Michelle en adjudant Peter. (Hans Verberk).
Burgemeester Rens, prins Sven, prinses Michelle en adjudant Peter. (Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

PRINS SVEN EN PRINSES MICHELLE ZETTEN 'GIMDE OP Z'N KOP'

Nieuwe impuls seniorenfeest Gemonde

In Mullukzuipertjesland zijn kinderen de komende dagen de baas en gaan prins Sven en prinses Michelle voor in het feestgedruis. Maar ook de oudere carnavalsvierders komen aan hun trekken. Voorzitter Bert van Houten van de KBO Gemonde nam het initiatief om op de valreep een leuke activiteit te organiseren voor de senioren in het dorp. Ouwemullukzuipersbal is de naam van het evenement. ,,Maar ook de jongere Mullukzuipertjes zijn welkom", benadrukt Van Houten.

Zaal De Schuif aan de Dorpstraat vormt maandag 16 februari vanaf 14.30 uur het decor voor de eerste editie van het Ouwemullukzuipersbal. Van Houten: ,,Twee jaar geleden zijn we in Gemonde wegens een gebrek aan belangstelling en omdat de kosten niet meer opwogen tegen de baten gestopt met het seniorenbal op de vrijdagmiddag. Er was in de tussentijd wel een carnavalsactiviteit, maar dan moesten de oudere Gemondenaren naar Sint-Michielsgestel. Slechts een paar mensen hebben gebruik gemaakt van die mogelijkheid. Samen met onder anderen burgemeester Jan Pommer hebben we toen nagedacht over een leuk evenement, want we vonden allebei dat ook de oudere Mullukzuipers aan hun trekken moeten komen tijdens carnaval."

GEZELLIGE BOEL

Van Houten hakte uiteindelijk de knoop door en en nam contact op met kastelein en eigenaar Frie Verbruggen van De Schuif. ,,Samen hebben we besloten om er op carnavalsmaandag een gezellige boel van te maken met een tonprater en oliebollen én live muziek van de Gimmese Kapel en Gin Gheuer. Daarnaast verzorgen mijn vrouw Ria en ik zelf als muzikaal duo ook een optreden, waarbij we carnavalsnummers uit de jaren zestig en zeventig ten gehore gaan brengen zoals 'Bij ons staat op de keukendeur', 'Vogeltje wat zing je vroeg' en 'Ik ben zo blij dat mijn neus van voren zit en niet opzij'. De bezoekers krijgen een boek met daarin de teksten van ruim dertig nummers, zodat ze mee kunnen zingen."

Jeugdprins Sven en jeugdprinses Michelle komen tijdens het bal langs met hun gevolg en reiken een prijs uit aan de bezoeker die het mooist verkleed is. Leden van de KBO ontvangen enkele gratis consumpties. De entree is gratis.