HENK EN MAARTE VAN DE LAAK NEMEN ORGANISATIE OVER

Politiek café Eendengat is nu in andere handen

Voor de 34e keer ontmoeten de Eendengatse kolderadel en het burgerlijk bestuur van Boxtel elkaar op carnavalsmaandag in grand café Rembrandt. De broers Henk en Maarte van de Laak hebben de organisatie van het ludieke treffen vorig jaar overgenomen van Ut Neij Kommittee, dat elf jaar bestond uit Mark Kluytmans, Jan de Koning en Ludy Meister. Het tweetal is ambitieus...

De lat voor de algemene, kolderieke beschouwingen in Eendengat ligt hoog, concluderen de twee broers in carnavalskrant De Wammes. De eerste 22 jaar stuwde theaterorkest Uit den Vreemde de bijeen(d)komst naar ongekende successen onder aanvoering van Theo van den Aker. De periode daarna was bovengenoemd trio aanjager met Berry Dankers als gangmaker. De broers Van de Laak beseffen dat het moeilijk is om het niveau van voorheen te evenaren. Toch doen zij maandag 16 februari een poging. ,,Desnoods met een polsstok..." De organisatoren hopen van harte dat burgemeester Mark Buijs schittert als hij debuteert op het podium. Vorig jaar liet hij al bescheiden van zich horen, maar nu gaat hij blijkbaar voor het 'echie'.

De jaarlijkse traditie van het politiek café trekt steevast veel bezoekers. Zij smullen van de manier waarop de leden van het college van B. en W. en de gemeenteraad op veelal hilarische wijze te kijk worden gezet. Het politiek gehakketak in de gemeenteraad, maar ook de dagelijkse gang van zaken in Boxtel zijn dankbare onderwerpen om sneren uit te delen. Dat zal zeker tonprater Ad Hoevenaars doen, die tijdens de zittingsavonden al indruk maakte en dat afgelopen weekeinde nog eens herhaalde tijdens de jubileumeditie van de Lennisheuvelse Snertconcerten.

Het politiek café begint rond 11.44 uur en is gratis toegankelijk. De zaal is een kwartier voor aanvang geopend. De muzikale omlijsting is in handen van De Aggemarvanhuisaf Band, die vanaf circa 14.11 uur de bezoekers trakteert op een repertoire dat rijkelijk is gevuld met feestmuziek.