Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up Kay?

De rubriek 'What's Up' richt de schijnwerper op jongeren en wat hen bezighoudt.

Hoe heet je? ,,Ik ben Kay van Putten en zit in 5 vwo op het Jacob-Roelandslyceum. Verder ben ik deejay en heb ik een eigen bedrijf: KVP Entertainment. Vanaf vrijdag ben ik elke dag te vinden in gemeenschapshuis De Rots waar ik muziek draai, onder meer tijdens Partyrock, het carnaval voor jongeren tot en met 17 jaar."

Vorig jaar nam je het initiatief voor Partyrock. Waarom?,,Door de nieuwe alcoholwetgeving dreigden veel jongeren onder de 18 jaar buiten de boot te vallen omdat ze niet meer welkom zijn in veel cafés. Ik heb toen met De Rots het idee opgepakt om een alcoholvrije disco te organiseren. Dat was drie avonden een succes en daarom doen we het dit jaar weer. Partyrock vindt plaats op vrijdag 13 en zondag 15 februari van 20.00 tot 01.00 uur."

Wat kunnen jongeren verwachten? ,,Vette muziek natuurlijk. En hele gave lichtshow. Ik heb zelf veel apparatuur, maar speciaal voor Partyrock ben ik gaan shoppen en heb ik extra veel bewegende lampen, een grote rookmachine en een 3D-laser. Ik verwacht dat de bezoekers dit heel leuk gaan vinden. Daarom hoop ik dat er veel kaartjes in de voorverkoop verkocht worden. Maar wie nog geen kaartje heeft, kan ook gewoon aan de deur een kaartje kopen."

Op de andere dagen ben je ook in De Rots te vinden. Wat ga je dan doen? ,,Ik ben op alle andere dagen present om de muziek te verzorgen. Omdat het carnaval dan meer voor gezinnen is, ga ik dan geen rookmachines gebruiken."

Welke muziek ga je draaien? ,,Dat weet ik eigenlijk nog niet. Het is erg afhankelijk van het publiek wat er gedraaid wordt. Natuurlijk probeer ik altijd wat dingen uit en afhankelijk van de reacties weet ik of het veel carnavalsliedjes worden of juist veel house."

Welke liedjes gaan de bezoekers het meest horen? ,,Hét carnavalslied van dit jaar vind ik 'Onno (Mag ik je toboy zijn)'. Daarnaast zal David Guetta langskomen met 'Delirious' en is Martin Garrix met 'Intoxicated' er zeker bij." (Foto: Peter de Koning).