Medewerkster Sarella Oppers doet directeur Silvan Hexspoor (links) ‘de das om’. Rechts pakken Annie Verdonk en Sjors Hexspoor de Brabant-dassen in terwijl afdelingschef Boris van Hal controlerend toekijkt. (Foto: Albert Stolwijk).
Medewerkster Sarella Oppers doet directeur Silvan Hexspoor (links) ‘de das om’. Rechts pakken Annie Verdonk en Sjors Hexspoor de Brabant-dassen in terwijl afdelingschef Boris van Hal controlerend toekijkt. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

BRABANT-PRODUCTEN VINDEN HUN WEG VANUIT BOXTELS DISTRIBUTIECENTRUM

Volop carnavalsdrukte bij Hexspoor E-fulfilment

Momenteel worden volop sjaals, stickers en emblemen besteld via de website www.ikbeneenbrabander.nl Tijdens de uitzendingen van Omroep Brabant wordt momenteel veel aandacht geschonken aan de typisch provinciale promotieartikelen. ,,De laatste dagen verwerken we honderden bestellingen per dag", meldt directeur Silvan Hexspoor. ,,Het is zó druk dat de bedrijfstijd iets is opgerekt."

Bij de activiteiten in het pand van Hexspoor e-Fulfilment aan de Industrieweg in Boxtel komen veel dingen samen. Vanuit de webwinkel, wordt de betaling (een sjaal kost 11,11 euro) geregeld en gecontroleerd, ook wordt er voor iedere Brabantsjaal een gepersonaliseerd eigendomscertificaat geprint met een ludieke gebruiksaanwijzing. De bestellingen worden vervolgens gepicked in het magazijn met ruim 7.500 palletplaatsen, om te worden verpakt in enveloppen met het logo van de regionale omroep en daarna te versturen.

PIEKEN

,,Het is een project dat uitstekend bij ons past; we zijn helemaal ingericht voor dit soort projecten met een grote piek", aldus Hexspoor. De pieken zijn volgens de Boxtelse ondernemer redelijk voorspelbaar: de volgende wordt de provinciale verkiezingen. Daarna komt de piek van 4 en 5 mei waar de vrijheidsspeldjes vanuit Boxtel worden verstuurd, en in dezelfde periode valt het samenstellen en de distributie van de lespakketten van Anne Frank naar alle basisscholen in Nederland. Hexspoor verzorgt voor ruim honderd webwinkels de logistieke afhandeling, het debiteurenbeheer en de klantenservice via telefoon en e-mail.