The Usual Suspects: een Boxtelse rockcoverband die vorig jaar is opgericht.
The Usual Suspects: een Boxtelse rockcoverband die vorig jaar is opgericht. Foto: Annelieke van der Linden

rocken met the usual suspects

Alternatief voor carnaval in café Dok12

In de meeste Boxtelse kroegen is tijdens carnaval vooral feestmuziek te horen. DOK 12, het café dat sinds september aan de Markt is gevestigd, kiest voor een alternatief op zaterdag 14 en zondag 15 februari: The Usual Suspects.

Deze nieuwe rock-coverband uit Boxtel geeft zaterdag en zondag twee liveoptredens en trakteert de bezoekers op klassiekers, moderne rockhits, ingetogen ballads en instrumentale breaks. Van Guns N' Roses tot Coldplay, van Anouk tot Golden Earring, van Fleetwoord Mac tot Michael Jackson: het repertoire van The Usual Suspects is gevarieerd. De band is opgericht in het najaar van 2014.

Vanuit een jamsessie ontstond het plan om een live-set in te studeren voor een aantal optredens in 2015. In DOK 12 treedt de groep voor het eerst op.

The Usual Suspects bestaat uit zanger Stijn Smulders, zangeres Celine Tuns, bassist Kasper van de Langenberg, gitarist Dave van Wijck, drummer Teun van der Velden en toetsenist Maarten Onland.

De optredens op zaterdag en zondag gaan om 16.00 uur van start. De toegang is gratis. DOK 12, gevestigd op de plek waar voorheen onder meer D-Reizen en Globe Reizen zaten, zal de sfeer ademen die cafébezoekers zich vroeger van tapperij De Beurs aan de overzijde van de Markt zullen herinneren, zo vertelde uitbaatster Carin van Asveldt eerder in Brabants Centrum. ,,We gaan vooral classic rock draaien, maar kiezen ook voor populaire Nederlandse muziek van bijvoorbeeld De Dijk."

Meer informatie over The Usual Suspects is te vinden op www.tus-coverband.nl.

Boxtel

Cultureel Drieluik

Het Katholiek Vrouwengilde is donderdag 19 februari te gast in de ridderzaal van het Boxtelse kasteel Stapelen voor een cultureel drieluik van beeldende kunst, literatuur en muziek, gepresenteerd door Marja Reitsma, Bram Noot en Joop de Weger. De avond gaat om 20.00 uur van start.