Het bestuur van carnavalsstichting De Ploegers proost met horecaondernemers Joep en Petra Boleij op de driejarige samenwerking. Restaurant Hof van Liempde is de komende drie jaren de Ploegersresidentie. (Foto: Albert Stolwijk).
Het bestuur van carnavalsstichting De Ploegers proost met horecaondernemers Joep en Petra Boleij op de driejarige samenwerking. Restaurant Hof van Liempde is de komende drie jaren de Ploegersresidentie. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

PRINSENVERENIGING VERLAAT NOODGEDWONGEN DE PUNDER

Hof van Liempde wordt Ploegersresidentie

Dit seizoen houdt de Liempdse carnavalsstichting De Ploegers voor het laatst haar festiviteiten in zaal De Punder. Vanaf oktober 2015 is de feestzaal van Hof van Liempde de Ploegersresidentie. Jos en Angela Evers stoten de feestzaal van De Punder af. Maandag ondertekende voorzitter Désiré van Laarhoven met Joep en Petra Boleij van het horecabedrijf aan de Nieuwstraat een driejarig samenwerkingscontract.

De gesprekken tussen het bestuur van De Ploegers en het echtpaar Boleij startten eind 2014, kort nadat de carnavalsstichting te horen kreeg dat de uitbaters van De Punder hun feestzaal gingen sluiten. ,,We zochten een plek in het centrum van Liempde waar we voor al onze activiteiten terecht zouden kunnen. Zowel voor de volwassenen als voor de jeugd", vertelde voorzitter Van Laarhoven maandagavond.

Qua grootte en ligging is de keuze voor Hof van Liempde vanzelfsprekend. Meer keuze is er niet. ,,Joep en Petra toonden zich direct enthousiast om ons te ontvangen en dat enthousiasme is wederzijds. Een nieuwe locatie biedt nieuwe kansen", aldus Van Laarhoven. Joep knikt: ,,We zijn blij om met De Ploegers in zee te kunnen gaan. Carnaval leeft echt in Liempde; van terugloop is hier niets te merken. Als dat wel zo was, hadden Petra en ik onszelf misschien nog eens achter de oren gekrabd, maar nu was de zaak snel beklonken." Het nieuws is goed ontvangen, merkte Petra: ,,De buurtverenigingen reageren positief en komen ook graag hier naartoe."